CS:GO

Vánoční přestupy: oSee posiluje Team Liquid, z BIG odchází gade a přidává se faveN

Vánoční přestupy: oSee posiluje Team Liquid, z BIG odchází gade a přidává se faveN
28. 12. 2021
  |  

Období ticha přes svátky pomalu, ale jistě končí. Posledním předvánočním přestupem se stala posila Evil Geniuses, coach maLeK, prvním povánočním je oSee, který z Extra Salt míří do Team Liquid.

První zpráva o povánočním přestupu přistála ze zámoří. Dvaadvacetiletý sniper Joshua "oSee" Ohm dostal pod stromeček dárek v podobě kontraktu pro prestižní NA organizaci Team Liquid, ze které před pár dny odešlo trio hráčů včele s falleNem.

Severoameričan oSee si prostředí tier 1 organizace vyzkoušel v roce 2020, kdy nastupoval za Cloud9. S týmem Extra Salt, který byl jeho posledním působištěm, se mu povedlo dostat se do povědomí nejen americké, ale i celosvětové scény a tak bylo pouhou otázkou času, kdy zamíří opět výš.

BIG opět něměčtí

Organizace BIG ze sousedního Německa se rozhodla před startem roku 2022 pro opět plně německý lineup, který doplní jednadvacetiletý talent Josef "⁠faveN⁠" Baumann. Naopak končí o šest let starší dánský hráč Nicklas "⁠gade⁠" Gade, pro kterého angažmá v BIG nebylo nic jednoduhého i vzhledem k tomu, že zbytek celku mluvil rodnou němčinou.

BIG skončili po poslední HLTV aktualizaci v roce 2021 na 14. místě a talentovaný faveN, který přichází ze Sprout, má pomoci v cestě do elitní desítky.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BIG

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.