CS:GO
CS2

Valve spustilo do Counter-Strike 2 mapu Inferno, zároveň se potvrdilo MR12 pro Major turnaj

Valve spustilo do Counter-Strike 2 mapu Inferno, zároveň se potvrdilo MR12 pro Major turnaj
1. 9. 2023
  |  

Noční update ve hře Counter-Strike od Valve přinesl opět další rozšíření aktuálního beta testování nové verze Counter-Strike 2. Kromě jiného je nyní možné hrát mapu Inferno a zároveň došlo k potvrzení, že by se nadcházející Major turnaj měl odehrát formátem MR12.

V rámci další aktualizace Valve spustilo do provozu ve hře Counter-Strike v rámci příprav na novou éru pod značkou Counter-Strike 2 další aktualizaci. Ta obsahuje několik věcí, včetně potvrzení formátu MR12 (tzn. polovina čítající 12 kol), testování CS Ratingu potvrzujícího vaši úroveň hraní a skillu a zároveň se pustila do bety i nová mapa de_inferno.

Noční update přinesl do Counter-Strike také globální rozposlání pozvánek do beta testování Counter-Strike 2. Po první vlně pozvánek, kdy se dostalo k nové hře jen omezené množství hráčů, by mělo jít o rozšíření hry na co největší masu. Aby mohli být hráči pozváni do Limited Test CS2, musí mít status CS:GO Prime, aktivní oficiální kompetitivní dovednostní skupinu a většinu svých oficiálních zápasů odehrát v jednom z regionů, kde je k dispozici.

Velkou novinou je také zavedení CS Rating pro hráče, kteří by díky němu měli zjišťovat úroveň svého skillu v rámci ranking systému. CS Rating by měl být pro hráče dostupný v zápasech v aktualizovaném Prime režimu (Active Duty Pick-Ban).

Jednou z posledních novinek je také spuštění zápasů s menším počtem kol v rámci poloviny (MR12), což znamená, že se během poloviny místo současných 15 kol odehraje nově pouze 12. Tato novinka by při úspěšných testech měla být zavedena také na nadcházejícím Major turnaji. To by mělo přinést rychlejší a atraktivnější zápasy.

Kompletní přehled novinek naleznete v oficiální novince Valve.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.