CS:GO

V4FSF Play-in: Fantazie od eSuby! Tuzemský zástupce si poradil s ONYX a postupuje do hlavní stage

V4FSF Play-in: Fantazie od eSuby! Tuzemský zástupce si poradil s ONYX a postupuje do hlavní stage
15. 11. 2021
  |  

eSuba se s ONYX utkala v rámci Winners Match skupiny A o postup do hlavní fáze turnaje V4 Future Sports Festival. Poražený duel v zítřejším zápase narazí na SINNERS.

Těžkou prověrku proti AGO eSuba zvládla v rámci úvodního duelu V4FSF Play-in Stage. Dnes ji měl prověřit tým ONYX v BO3 souboji o postup ze skupiny A.

eSuba vs. ONYX

Výsledek - 2:1
  • de_inferno 16:5 (11:4)
  • de_nuke 15:19 (5:10)
  • de_mirage 16:7 (10:5)

ONYX šli do BO3 série s eSubou s jednou ze svých nejlepších map (Inferno). Všechny papírové předpoklady však česko-slovenský soupeř dokázal zbořit, když od úvodu mapy diktoval tempo za CT stranu a nedovolil nic vymýšlet. eSuba se tak dokázala dostat do vedení už 11:4. A byť sice na úvod druhé půle přišla ztráta v podobě pistol roundu, zaváhání bylo vzápětí napraveno a ONYX už se na odpověď nezmohli. Výsledkem byla jasná výhra eSuby 16:5.

Srbsko-ukrajinský celek nastoupil do druhé mapy v jiném rozpoložení a díky sérii 6 vítězných kol jasně určoval výsledek úvodní půle. eSuba se nakonec zmohla na 5 kol. Start a finiš druhé půle byl však v podání česko-slovenského týmu na jedničku. eSuba získala na začátku druhé poloviny 4 kola a dramatizovala tak vývoj druhé mapy. ONYX se sice dostali následně k map pointu, nicméně eSuba díky 4 kolům vyrovnala a poslala zápas do prodloužení. V něm však česko-slovenský tým nic nedokázal předvést a ONYX zápas srovnali na 1:1 (de_nuke 19:15).

Prohraný knife round eSubě přisoudil na poslední mapě T-side jako úvodní stranu decider mapy. Přesto však eSuba začala velmi dobře a díky zvládnutým "pistolkám" dostali do vedení 3:0. ONYX sice 4: kolo získali pro sebe, ale následovala další úspěšná série v podání eSuby. Ta se zastavila až na stavu 8:2. ONYX sice ještě dokázali polovinu zdramatizovat, na více než 5 kol to nestačilo. Ani start druhé poloviny nebyl od týmu ONYX ideální a eSuba si šla za vítězstvím. Po 23 kolech bylo hotovo. eSuba zvítězila 16:7 a celkově 2:0.

Co bude dál?

Vítěz duelu, tým eSuba, postupuje na hlavní stage (turnaj) V4 Future Sports Festival 2021, kde se utká 8 týmů o celkový prizepool převyšující $320,000. Poražený zápasu (ONYX) ještě nekončí a má poslední šanci o postup na hlavní turnaj v zítřejším zápase proti celku SINNERS. Čas zápasu je naplánován na 13:00. Vítěz tohoto decider duelu postupuje, poražený končí.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.