CS:GO

V4FSF Play-in: ENTERPRISE zvládli otočit Winners Match skupiny B a postupují do hlavní části turnaje

V4FSF Play-in: ENTERPRISE zvládli otočit Winners Match skupiny B a postupují do hlavní části turnaje
15. 11. 2021
  |  

eSuba Winners Match skupiny A zvládla, stejnou příležitost na postup ve skupině B dostali hráči ENTERPRISE.

ENTERPRISE v zápase vítězů skupiny B vyzvali domácího zástupce, maďarský celek Budapest Five. Vítěz tohoto duelu postupuje na hlavní stage V4 Future Sports Festival 2021, poražený bude hrát zítra decider zápas.

ENTERPRISE vs. Budapest Five

Výsledek - 2:1
  • de_nuke 6:16 (5:10)
  • de_ancient 19:16 (8:7)
  • de_mirage 16:10 (7:8)

Úvod zápasu s maďarským soupeřem česko-slovenskému zástupci vůbec nevyšel. Po prvních 8 kolech ENTERPRISE prohrávali už 1:7. Následně sice snížili, nicméně to stačilo pouze na 5 kol za CT stranu na Nuku. Maďarskému celku vyšel také start do druhé poloviny a ENTERPRISE už nedokázali reagovat. Úvodní mapa duelu skončila 16:6 ve prospěch Budapest Five.

Druhou mapu začal česko-slovenský celek fantasticky a dal zapomenout na nepovedenou předchozí mapu. Budapest Five se však podařilo začít otáčet vývoj a byť poslední kolo ztratili, stačilo to na snížení 7:8. Druhou polovinu začali vítězně ENTERPRISE, nicméně nadále to byli zejména Budapest Five, kteří diktovali tempo.

Při vedení 14:10 se opět hráči z tuzemské scény dostali do zápasu, když sérií 5 vyhraných kol v řadě získali map point. Budapest Five však odpověděli v následném kole, kdy Aaron uspěl proti dvojici Matys & the eLiVe. V prodloužení dokázali ENTERPRISE uspět 19:16 a zajistili si tak srovnání série, kterou rozhodla mapa Mirage.

Poslední mapa se nesla ve znamení úspěšných bodových sérií na jedné, či druhé straně. Nejprve ENTERPRISE brali 3 kola, Budapest Five 4, EP další 3. Po několika výměnách končila polovina za stavu 7:8 ve prospěch Maďarů. Druhou polovinu začali lépe ENTERPRISE, ale soupeřící tým reagoval zápětí. Po 20 odehraných kolech tak svítil na scoreboardu vyrovnaný stav 10:10. ENTERPRISE se následně dokázali odpoutat několika body, a mohli přitom děkovat zejména skvěle hrajícímu Matysovi, který navíc ve stěžejním 23. kole ninja defusem zajistil vedení 13:10. Maďarský celek už nedokázal zareagovat a po konečném skóre 16:10 mohla propuknout u ENTERPRISE velká radost z postupu.

Co bude dál?

Výhra ENTERPRISE posouvá na hlavní stage V4 Future Sports Festivalu 2021, Budapest Five musejí hrát s Fiend rozhodující BO3 zápas o poslední postupové místo.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.