CS:GO

V4FSF: Nejprve vítězná mapa, pak velká škola CS:GO. ENTERPRISE proti Gambit překvapení nedotáhli

V4FSF: Nejprve vítězná mapa, pak velká škola CS:GO. ENTERPRISE proti Gambit překvapení nedotáhli
19. 11. 2021
  |  

Klíčová bitva čekala v pátek odpoledne na ENTERPRISE. Z pozice absolutního outsidera se česko-slovenská pětice pokusila upsetnout proti Gambit a zajistit si tak TOP 4.

Kvalitní sniper forsyy, zářící Matys i lodivod Adejis. ENTERPRISE ukazují, že v sestavě, kterou stvořili, mohou dokázat velké věci. Dnes se jim však postavil soupeř největšího formátu, bývalá světová jednička a aktuální trojka HLTV žebříčku - Gambit.

Gambit vs. ENTERPRISE

Výsledek - 2:1
  • de_dust2 12:16 (6:9)
  • de_inferno 16:3 (12:3)
  • de_mirage 16:6 (13:2)

Gambit dle očekávání začali Dust2 lépe a po 5 kolech si vypracovali pohodlný náskok 4:1. ENTERPRISE se do zápasu dostali až posléze, ale stálo to za to. Nejprve 3 koly srovnali, pak jedno kolo "přenechali" Gambit a další sérií 4 úspěšných bodů absolutně otáčeli vývoj. Další výměna kol na obě strany upravila na stav 9:6 pro česko-slovenský celek.

Druhá polovině začala podobně jako ta první a Gambit dokázali srovnat. Doslova po 3 kolech si však týmy ještě dvakrát vyměnili, což znamenalo jediné: zisk map pointu pro ENTERPRISE. Tým pod vedením Adejise se moc nerozpakoval a ukončil mapu hned při první příležitosti. Část upsetu velkého příběhu tak byla napsána po skóre 16:12.

Start a úvodní polovina vlastního picku se ovšem pro ENTERPRISE stala dějištěm hrůzy. Gambit dominovali v úvodních kolech a česko-slovenskou sestavu k prvnímu bodu pustili až za stavu 7:0. Ani nadále nic nenasvědčovalo velké změně a týmy šly do výměny stran za stavu 12:3.

EP se mohli nastartovat pistol roundem v druhé polovině, dobře rozjetou situaci však nezvládli a interz clutchem, jehož součástí byl i knife na forsyyho zajistil 13. bod. ENTERPRISE už se na nic nezmohli a do rozhodující mapy šli po výprasku 3:16.

Ani na poslední mapě se obrázek hry v podání ENTERPRISE nezlepšil a Gambit šli za vítězstvím. Úvodní půle skončila ještě větším rozdíl co do počtu kol a zdálo se být pouhou otázkou času, kdy aktuální světová trojka zápas ukončí. ENTEPRISE vzdorovali, připsali si celkově 6 kol (v rámci poslední mapy), ale na zvrat to nestačilo.

Po sympatickém výkonu, kterého si všimli i někteří ze zahraničních komentátorů a analytiků, ENTERPRISE na V4 Future Sports Festivalu končí.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.