CS:GO

V4FSF: eSuba comeback proti BIG nedotáhla, v klíčovém zápase půjde na Gambit

V4FSF: eSuba comeback proti BIG nedotáhla, v klíčovém zápase půjde na Gambit
17. 11. 2021
  |  

eSuba vstoupila jako první z česko-slovenských zástupců do V4 Future Sports Festival 2021 Main Stage. Na česko-slovenský tým čekal německý celek BIG.

eSuba se v prvním utkání skupiny pokusila o upset proti německému týmu BIG, který obdržel od organizátorů přímou pozvánku do této fáze turnaje.

BIG vs. eSuba

Výsledek - 1:0
  • de_mirage 16:10 (11:4)

Vyrovnaná úvodní kola dávala naději, že by eSuba mohla s favorizovaným soupeřem odehrát velmi vyrovnanou partii. Po 3. kole, když eSuba vedla 2:1, se rozjela nekonečná série kol, která německý celek sbíral jako po másle. A ani když česko-slovenský celek nedokázal využít dobře rozjeté situace, zdálo se o osudu zápasu rozhodnuto. Dlouhá šňůra vítězných kol ve prospěch německého celku se zastavila na čísle 9. eSuba celkově dokázala uhrát dokonce poloviny ještě 2 kola, průběžnou ztrátu 4:11 už to však pouze korigovalo.

Německý tým navíc vstoupil dobře i do poloviny druhé vyhraným pistol roundem. eSuba odpověděla vzápětí ve force buy a nedopustila tak vyšší bodový odstup. Také v dalších kolech česko-slovenský tým předváděl za T-side kvalitní CS:GO, které postupně korigovalo vývoj. Po necelých 20 kolech se však BIG dočkali match pointu za stavu 14:9 -> 15:9. eSuba získala jedno kolo, dokonce BIG poslala do force buy, ale ani to nebylo nic platné. Německý celek svoji pozici uhájil a po vítězství 16:10 míří do Winners zápasu proti Fiend, na eSubu čeká Gambit.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook / V4FutureSportsFestival

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.