CS:GO

V týdnu vyvrcholí Y-Games PRO Series. Dokráčí po loňském 2. místu letos Dynamo Eclot pro titul?

V týdnu vyvrcholí Y-Games PRO Series. Dokráčí po loňském 2. místu letos Dynamo Eclot pro titul?
4. 6. 2023
  |  

V loňské sezoně Y-Games PRO Series česko-slovenskou sestavu Dynamo Eclot v cestě za titulem zastavil až ve finále německý celek BIG Academy. Ten je však letos ze hry. Dojde si tuzemský celek pro titul? A jak vypadá harmonogram závěrečných bojů v turnaji?

Během pondělního podvečera a večera by se mělo rozhodnout o postupujících do finále Y-Games PRO Series 2023. V akci zůstala čtveřice týmů včele s Astralis Talent a Dynamo Eclot, které jsou největšími favority na celkový titul. Soupeři jim budou polští Ignis Serpens, respektive maďarští DomiNation.

Dánští Astralis Talent jsou nejvýše nasazeným celkem podle portálu HLTV a jeho rankingu a v souboji s Ignis Serpens by měli jednoznačně v pondělí od 17:00 potvrdit roli favorita. 

Vyrovnanějším duelem semifinálové podívané by měl být zápas mezi DomiNation a Dynamo Eclot (v pondělí od 20:00). Maďarský celek aktuálně drží sérii 4 vítězných BO3 zápasů v řadě, když mj. porazil BIG Academy nebo Cryptovu, a zítra bude chtít navázat dalším. 

DNE si dnes spravili chuť, když porazili Cryptovu v EPL S8 a zítra budou chtít navázat na loňský postup do finále Y-Games PRO Series. V roce 2022 zastavila česko-slovenský celek v BO3 souboji německá pětice BIG Academy, letos to paradoxně může být jiný academy celek, ale DNE chtějí tentokrát titul získat.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.