CS:GO

V turnaji Y-Games PRO Series odstartovala Last Chance. Do play-off míří ENTERPRISE a PGE Turow

V turnaji Y-Games PRO Series odstartovala Last Chance. Do play-off míří ENTERPRISE a PGE Turow
8. 5. 2023
  |  

Dalšími postupujícími do vyřazovací části Y-Games PRO Series 2023 jsou týmy ENTERPRISE a PGE Turow, které zvládly své úvodní (a jediné) duely v Last Chance Stage. Poraženými jsou naopak Team UNiTY a EC Brugge.

Prvními dvěma zápasy odstartovala tzv. Last Chance turnaje Y-Games PRO Series, kde se střetávají týmy ze 3. a 4. míst skupinové fáze, aby zabojovaly o poslední místenky pro play-off. Pro česko-slovenské fanoušky byl jistě zajímavější duel mezi Team UNiTY a ENTERPRISE, poté se však měly utkat i týmy PGE Turow a EC Brugge.

První mapa, která byla zvolena celkem Team UNiTY, nabízela od počátku velmi vyrovnanou podívanou. Po prvních rozpačitých kolech od ENTERPRISE se chytli na vlnu UNiTY, kteří získali několik kol, ovšem ani to nestačilo a na CT straně hrající favorit snížil na 7:8. Ve druhé půli se žádný comeback ze strany CT (UNiTY) nekonal, aopak EP všechno drželi pod kontrolou a kráčeli za vítězstvím 16:12.

Druhá mapa odstartovala výrazně lépe pro Team UNiTY, který se ujal vedení v jednu chvíli dokonce 7:1, postupně však tempo opadalo a odstavu 8:2 už kralovali pouze ENTERPRISE. Ti dokázali ovládnout hned 12 kol v řadě, kterými se dostali do trháku 14:8. Nakonec si favorit došel pro vítězstvý 16:9.

ENTERPRISE vs. Team UNiTY

Výsledek - 2:1
  • de_overpass 16:12 (8:7)
  • de_inferno 16:9 (7:8)
  • de_nuke

Ve druhém večerním zápase na sebe narazily celky PGE Turow a EC Brugge. Souboj o pozici vyzyvatele pozvaných SINNERS Esports do prvního kola play-off zvládli po dramatické koncovce první mapy hráči PGE Turow.

Polský zástupce zvládl dotáhnout do vítězného konce úvodní mapu, která byla pickem soupeře, a poté na svém vlastním picku již definitivně úřadoval a došel si pro vítězství 16:9, celkově tedy 2:0.

PGE Turow vs. EC Brugge

Výsledek - 2:0
  • de_anubis 19:16 (9:6)
  • de_vertigo 16:9 (11:4)
  • de_nuke

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.