CS:GO

V Rumunsku se jde do finále. O titul zabojují reprezentace Švédska a Německa

V Rumunsku se jde do finále. O titul zabojují reprezentace Švédska a Německa
3. 9. 2023
  |  

Krok za krokem vrcholí finálový event IESF World Championship 2023, ve kterém reprezentace řady zemí bojují o trofeje pro své esportové asociace a federace. Mužský Counter-Strike turnaj míří do zdárného finiše, kdy je dnes na programu boj o 3. místo a grandfinále, ve kterém se o titul utká Německo se Švédskem.

Během soboty se v rumunském Jasy odehrály závěrečné zápasy female Counter-Strike turnaje, který ovládly Nizozemky před druhou Argentinou, třetí skončily hráčky z USA a 4. místo obsadil výběr Austrálie. Za titul na IESF Female World Esports Championship 2023 získalo Nizozemsko $40,000. Dnes je na programu vrchol pánské části turnaje.

V ní se jako nejlepší výběr ukazují reprezentanti Německa a Švédska, které tvoří na jedné straně mladí perspektivní hráči BIG Academy, kteří jsou sehraní a v Rumunsku vyřadili kromě jiných také Dány. Na druhé straně Švédové využívají synergií z týmů jako GODSENT a kvalit hráčů jako Plopski nebo ztr.

Ještě před samotným finálovým duelem, který by měl odstartovat od 17:00, se představí v boji o bronz a prizemoney ve výši $20,000, týmy Uzbekistánu a Srbska. Zejména v případě prvního zmíněného celku, který narazil až v semifinále na Němce, by mohlo jít o historický úspěch.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.