CS:GO

V Polsku se mění protiepidemická opatření. Bude moci Boombl4 hrát? Promluvil VP Pro Gaming z ESL

V Polsku se mění protiepidemická opatření. Bude moci Boombl4 hrát? Promluvil VP Pro Gaming z ESL
18. 2. 2022
  |  

Komplikovaná situace okolo pandemie dostihla také turnaj IEM Katowice 2022, kvůli kterému se do Polska sjeli hráči i fanoušci z celého světa. Nejvážnější situací je pozitivní test ruského hráče Boombl4. Bude moci hrát? Promluvil Michal Blicharz, VP z ESL.

Během čtvrtku vyšla na povrch informace o pozitivním testu na koronavirus ruského hráče a reprezentanta Natus Vincere Kirilla Sergeevich "Boombl4" Mikhailova. O nešťastné zprávě jsme vás informovali v samostatném článku.

Východisko bylo relativně snadné, třiadvacetiletý hráč odehraje základní část ze své izolace na hotelovém pokoji, na play-off však musí být v hale s negativním testem. Což by mohl být i problém vzhledem k 10 dnů dlouhé karanténě, která v Polsku dosud platila. Nyní je však zkrácena.

Informaci přinesl Michal Blicharz VP Product Development v ESL, který potvrdil, že se zkracuje karanténa na 7 dní a pokud bude mít Boombl4 negativní test, může nastoupit do play-off.

"Aby bylo jasno: izolace v Polsku je zkrácena na 7 dní od 10 (vládní předpisy). BoombI4 může příští týden opustit izolaci. Může soutěžit v play-off (za předpokladu, že se NAV kvalifikují) poté, co bude mít negativní test na Covid," uvedl Michal Blicharz na svém Twitter profilu.

Největší obava z dlouhé karantény tak je pryč. Nyní už fanoušci NAVI pouze doufají, že se jejich oblíbený celek do Spodek Arény dostane a Boombl4 bude u toho díky negativnímu testu.

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.