CS:GO

V Paříži uvidíme 3 brazilské a 2 severoamerické CS:GO týmy. Kdo v zámoří (ne)uspěl?

V Paříži uvidíme 3 brazilské a 2 severoamerické CS:GO týmy. Kdo v zámoří (ne)uspěl?
10. 4. 2023
  |  

Zámořská RMR kvalifikace na závěrečný CS:GO Major je historií. Do Paříže na BLAST.tv Major Paris 2023 poletí 3 brazilské a 2 severoamerické celky. Chybí přitom Evil Geniuses nebo Imperial.

Evil Geniuses, Imperial Esports nebo MIBR. To je jen krátký výčet zajímavých CS:GO celků a organizací, které na francouzském CS:GO Major turnaji neuvidíme. Ani jeden totiž neprošel kvalifikačním turnajem BLAST.tv Paris Major 2023 RMR Americas, které se během posledních dní odehrávalo v Mexiku.

Naopak z přímého postupu až do Legends Stage, tedy pozdějí fáze swiss formátem hraných skupin, se dostává zámořský tým FURIA, který v rozstřelu o tento slot porazil, pro mnohé překvapení turnaje, tým paiN.

paiN Gaming, stejně jako Team Liquid, tedy severoamerická jednička, Complexity a největší překvapení celé kvalifikace, brazilský tým Fluxo, budou startovat v Paříži už v rámci tzv. Challengers Stage, který je úvodním dějstvím celého Major turnaje.

Ani silně početná brazilská komunita fanoušků tak bude mít komu fandit. Díky týmům paiN, Fluxo a FURIA bude mít minimálně tento trojlístek celků, který může podporovat. Naopak severoamerická scéna do Paříže vysílá pouze dvojici Team Liquid a Complexity, a jde tak o další známku úpadku tamní scény.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTtv

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.