CS:GO

V Německu skončila základní část IEM Cologne. Liquid a MOUZ jsou v play-off

V Německu skončila základní část IEM Cologne. Liquid a MOUZ jsou v play-off
11. 7. 2022
  |  

Základní část turnaje IEM Cologne 2022 je minulostí. Mezi největší překvapení patřil jednoznačně konec německých celků, ale také G2 Esports nebo Vitality ještě před play-off. Do LANXESS areny se nakonec nepovídá ani FURIA, ani Ninjas in Pyjamas.

V neděli vyvrcholila základní část turnaje IEM Cologne 2022, několik překvapení provázelo turnaj od počátku až do závěrečného dne. V něm se podařilo totiž týmu MOUZ i se slovenským hráčem Davidem "frozen" Čerňanským otočit vývoj zápasu s Ninjas in Pyjamas.

Švédsko-dánská soupiska nedokázala využít vedení v sérii (1:0) i na druhé mapě a po několikahodinovém boji padla s MOUZ 1:2. Večer byli ještě vyřazeni hráči brazilského celku FURIA, kteří nedokázali uspět s Liquid (0:2). 

Severoamerická organizace Liquid se stala expertem na prodloužení v základní části. Ze 4 sérií, které tým odehrál, jsme viděli prodloužení hned na 4 mapách. 
IEM Cologne 2022 bracket play-off | Zdroj: Twitter @ESL_CS
Po závěrečných zápasech jsme poznali nejen vyřazené celky, ale také účastníky play-off, ať již jde o 4 celky ve čtvrtfinále, tak dva týmy, které zamířily rovnou do semifinále. 

Právě to závěrečné TOP 4 postoupili NAVI, kteří překonali rozjeté Movistar Riders a také FaZe, kteří zvládli závěrečný zápas proti Astralis. Právě Dánové budou čekat na MOUZ, Movistar Riders se utkají ve čtvrtfinále s Liquid.

Program play-off IEM Cologne 2022:

Pátek 15. července
  • 15:30 - MOUZ vs. Astralis
  • 19:00 - Movistar Riders vs. Liquid

Sobota 16. července
  • 15:30 - NAVI vs. MOUZ/Astralis
  • 19:00 - FaZe vs. Movistar Riders/Liquid

Neděle 17. července
  • 16:00 - Finále

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.