League of Legends

V LEC play-off zůstává už jen Humanoid, do finále vedou dva soupeři

V LEC play-off zůstává už jen Humanoid, do finále vedou dva soupeři
13. 2. 2024
  |  

Winter Split jede v plném proudu a pondělní večer znamenal konec pro další týmy. Jedním z nich jsou bohužel i Vitality.

Carzzy a spol. tak v prvním splitu v staro-novém týmu končí poměrně brzy. Velká kritika se snáší na supporty Hylissanga, který v sérii proti MAD Lions KOI předvedl velmi špatný výkon. Proti svému bývalému týmu měl ve dvou zápasech 15 smrtí, k tomu navíc dělal spoustu zbytečných chyb.

Trošku to zastínilo i jinak výborné MAD Lions KOI. Tým vzbudil hodně kontroverze během off-season, když se zbavil téměř celého rosteru i koučů, aby najal výhradně Španěly. Rookie sestava s veteránem Elyoyou figurovala v prognózách na posledních místech, ale nyní mají jistotu top čtyřky. A pokud porazí Fnatic, zahrají si dokonce semifinále.

Právě alespoň Humanoid a Nightsharem zůstávají posledními mohykány českého LoLka v LEC. Na postup se nadřeli, proti SK Gaming museli otáčet sérii z 0:1 na konečných 2:1. Nyní mají několik dní čas na přípravu, kde se pokusí vyzrát na rozjeté Zlaté Lvy. Před splitem to čekal opravdu málo kdo.

Vítěz série postoupí na BDS, kteří momentálně čekají na soupeře. Jeden z nejlepších týmů základní části vypadal v dobré formě, ale reality check v podobě G2 je možná zase trosku poslal z hrušky dolů. Dostali dva rychlé stompy a Capsova parta znovu dokázala, že v Evropě není lepší mužstvo.

Zatím jediný finalista má až do 18. února volno. Do té doby bude pečlivě sledovat soupeře a připravovat se na poslední sérii zimního splitu. Poté bude korunován první šampion, kterým se po roce mohou G2 právě stát. Ať už to bude s Fnatic, BDS či MAD Lions, rozhodně nás čeká zajímavá podíváná.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.