League of Legends

V LCS zbývají 2 víkendy do konce základní části, za vítězstvím směřují 100 Thieves

V LCS zbývají 2 víkendy do konce základní části, za vítězstvím směřují 100 Thieves
23. 7. 2021
  |  

Jeden ze dvou vrcholů letního splitu se blíží. Do konce základní částí zbývá 6 utkání, která rozhodnou o konečném postavení a nasazení do play-off. Vzhledem k divokému vývoji nemá nikdo nic jisté, a to jak na špičce, tak i spodku tabulky.

O prvenství stále může zabojovat pět organizací, ovšem při střízlivém pohledu zřejmě lze odepsat pátý celek v pořadí – Team Liquid. Jarní finalista se v druhé polovině roku velmi trápí, prochází interními problémy a momentálně ztrácí 4 body na první 100 Thieves.

To znamená, že ve zbývajících šesti zápasech nesmí ani jednou ztratit, zatímco týmy před ním několikrát ano. Naděje tu stále ovšem je a v blížícím se víkendu je čeká poměrně slušný los – utkají se s Dignitas, FlyQuest a Golden Guardians, tedy týmy, které jsou v tabulce pod nimi.

Nejlepší výchozí pozici si užívají 100 Thieves i s českým asistentem trenéra Freezem. Letní změny, akvizice nového kouče a midlanera Abbedaggeho se ukázaly jako výborné kroky a nejen díky tomu si aktuálně užívají první místo s 27 body. Na druhé TSM mají náskok jednoho bodu, o tři výhry navíc mají oproti třetímu až čtvrtému v pořadí – Cloud9 a Evil Geniuses.

S prvním jmenovaným celkem je čeká utkání pravdy hned na rozjezd víkendu, výsledek zápasu celkem jasně napoví, zda bude mít vítěz jarního splitu ještě šanci zabojovat o první či alespoň druhé místo. Po prohře by se náskok zvětšil na 4 body, což by se ve zbývajících 5 utkáních doskakovalo velmi těžce. V dalších dvou utkáních 100 Thieves čekají CLG a Immortals, tedy „povinné“ výhry.
Cloud9 ovšem nečeká klíčový souboj nejen s aktuálními lídry tabulky, duel sehrají také s dalším v pořadí. O půlnoci z neděle na pondělí mají na programu zápas s TSM, ve kterém půjde možná ještě o více. Pokud jarní vítěz LCS nedosáhne na první místo, bude chtít alespoň to druhé, které zajišťuje posun rovnou do semifinále v play-off. Pozice vicemistra je z jejich pohledu o něco reálnější, protože na druhé místo ztrácí pouze dva body.

Své dobré postavení budou chtít TSM rozhodně uhájit a nejlépe se dostat i před 100 Thieves, ovšem nesmíme zapomínat ani na čtvrtý tým v řadě – Evil Geniuses. V letním splitu chytli výbornou formu a nyní mají stále šanci na celkovou výhru. V dalším šlágru kola se utkají právě TSM a Evil Geniuses, což je souboj, který také napoví o konečném postavení na špičce tabulky. Dvoubodový náskok TSM se tak může hodně rychle ztenčit, protože z následujících tří utkání mají ten papírově lehčí pouze s Golden Guardians.

Podcenit je se ale rozhodně nevyplatí. Dlouho jim sice patřila pozice nejhoršího týmu ligy, ale díky akvizici toplanera Licoriceho chytli druhý dech. Posunuli se na předposlední místo a ještě svedou tvrdý souboj s FlyQuest o poslední pozici zajišťující účast v play-off. Cesta tento víkend vede přes již zmíněné TSM, CLG a Team Liquid - rozhodně tedy nic lehkého.
Teoreticky mohou jak Golden Guardians, tak i FlyQuest ještě přeskočit Immortals, ovšem ztrácí pět, resp. čtyři body. Sedmý tým tabulky se spíše bude koukat před sebe, o dva body lepší skóre mají Dignitas, kteří se v letním splitu nepotkali s dobrou formou a neplánovaně museli vyhodit také hvězdného junglera Dardocha. Immortals hned na začátek víkend čeká právě přímá konfrontace s Dignitas, vítězství by k tomu mohlo hodně pomoci. Ovšem další zápasy s Evil Geniuses či 100 Thieves budou velmi těžké. Dignitas mají na programu navíc Team Liquid či FlyQuest.

Základní část LCS se blíží ke konci a je na co se dívat. Čeští fanoušci budou fandit 100 Thieves, aby se jim podařilo udržet první místo a jít jako velký favorit do play-off. Dalším velkým příběhem jsou Evil Geniuses, kteří mohou zcela překvapivě výrazně promluvit do konečné formy tabulky. TSM čekají těžké souboje a uhájení druhého místa a papírově nejlepší roster Cloud9 má poslední šanci zajištění co nejlepší pozice do vyřazovací části.

Co sledovat:

  • Sobota, 24. července, 00:00 – 100 Thieves vs. Cloud9
  • Sobota, 24. července, 01:00 – TSM vs. Evil Geniuses
  • Sobota, 24. července, 04:00 – Immortals vs. Dignitas
  • Pondělí, 26. července, 00:00 – TSM vs. Cloud9

Další zápasy 100 Thieves:

  • Neděle, 25. července, 03:00 – 100 Thieves vs.CLG
  • Pondělí, 26. července, 01:00 – Immortals vs. 100 Thieves
Zdroj úvodní fotografie: https://twitter.com/LCSOfficial
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.