League of Legends

V LCS pokračuje play-off. Do těžkého boje o Worlds jdou také Cloud9 či TSM

V LCS pokračuje play-off. Do těžkého boje o Worlds jdou také Cloud9 či TSM
19. 8. 2021
  |  

Vrchol LCS sezóny dnes o půlnoci vstoupí do svého třetího týdne. Oddychnout si může dvojice Team Liquid a 100 Thieves, kteří mají jistou účast na Worlds a aktuálně vyhlíží zisk trofeje pro celkového vítěze. Ve spodním bracketu o poslední postupové místo svedou Cloud9, TSM, Evil Geniuses a Immortals.

Úderem půlnoci ze čtvrtka na pátek vykopne další týden play-off série Cloud9 s Evil Geniuses, což slibuje velmi zajímavou podívanou. První jmenovaný tým jede v letním splitu značně pod plán a jakékoliv zaváhání znamená, že se hvězdný roster v čele s nejdražším hráčem planety Perkzem ani nepodívá na Worlds. Pro nejambicióznější tým Severní Ameriky by se mohlo jednat přímo až o katastrofu.

Na druhé straně stojí Evil Geniuses, tým, který zažívá zcela opačný příběh. Od této organizace nikdo moc nečekal, v létě ovšem našla výbornou formu a zejména na scénu uvedla ADC Dannyho. Teprve 17letý hráč si čím dál více získává respekt fanoušků i analytiků a je to právě on, kdo roster ze středu tabulky vystřelil až do role černého koně celého LCS. Jenom těsně se jim nepodařilo zvládnout sérii s 100 Thieves, což je bohužel posunulo do spodního bracketu, kde je čeká největší dosavadní zkouška – BO5 s Cloud9.

Favority jsou podle sázkových kanceláří Cloud9, ovšem jejich následující série jim nadělila jednoho z nejméně oblíbených soupeřů. V základní části s nimi prohráli hned čtyři z pěti duelů, to samé se dále z LCS povedlo jenom TSM. Poslední vítězství Cloud9 navíc přišlo až v únoru, od té doby třikrát prohráli.

Očekávat lze opět vyrovnanou sérii, kde bude k vidění hned několik zajímavých mini soubojů. Zkušené ADC a veterán Zven proti nové škole Dannymu, duel evropských midlanerů Perkze a Jiizukeho či junglera Svenskerena versus organizace, kde strávil lehce přes tři roky. A samozřejmě také, zda se trápícím Cloud9 podařilo zapracovat na dosavadních chybách a překonat rozjeté Evil Geniuses.

Vítěz se utká s TSM či Immortals

Další sérii ve spodním bracketu sehrají týmy TSM a Immortals. Jasným favoritem je první jmenovaná organizace, která před týdnem vypadla poměrem 1:3 s Team Liquid. Také pro ně je účast na Worlds klíčová, nalosování s Immortals je pro ně poměrně schůdné, i když v BO5 sérii se může stát cokoliv.
Ve všech pěti vzájemných duelech v tomto roce odešli vítězně TSM a neporazitelnost si rozhodně budou chtít přenést i do následujícího kola play-off. Vítěz půjde na někoho z dvojice Cloud9 či Evil Geniuses, což bude jedna z posledních překážek k zajištění účasti na Worlds, i když pouze do play-in fáze. Druhou sérii v tomto týdnu lze sledovat z pátka na sobotu o půlnoci.

Finalistu LCS pozná v neděli

Mají splněno a do série mohou jít s větším klidem. Řeč je o Team Liquid a 100 Thieves, kteří minulý týden zvládli postoupit do semifinále, čímž si zajistili účast na Worlds. Nyní obě organizace vyhlíží výhru v základní části, pro celek i s českým asistentem trenéra Freezem by to byla premiérová trofej v historii celého týmu. Team Liquid by rádi navázali na úspěšné roky 2018 a 2019, kdy se stali hned čtyřikrát mistry.

Mají k tomu skvěle našlápnuto, protože v dosavadním play-off vypadají jako nejlepší mužstvo v regionu. Ze šesti zápasů prohráli jen dvakrát, a to se utkali s celky jako Cloud9 či TSM. Základní část se jim podařilo možná až překvapivě rychle hodit za hlavu. Pokud se podíváme na vzájemné zápasy s 100 Thieves, tak hned čtyřikrát s nimi okusili porážku, z toho nezvládli tři poslední duely. Přes to jsou Team Liquid mírnými favority, ale očekávat lze vyrovnanou sérii a klidně až pět zápasů.

Série se odehraje v sobotu 21. srpna ve 23:00, což je příjemný čas i pro evropské fanoušky. Vítěz série se posouvá rovnou semifinále, vypadnuvší půjde do spodního bracketu, kde si bude muset počkat na soupeře. Bude jím někdo z již zmíněné čtveřice TSM, Immortals, Evil Geniuses či Cloud9.

Rozpis zápasů:

  • Pátek 20. srpna, 00:01 - TSM vs. Immortals 
  • Sobota 21. srpna 00:01 – Evil Geniuses vs. Cloud9
  • Sobota 21. srpna, 23:00 – 100 Thieves vs. Team Liquid
  • Neděle 22. srpna 22:00 -  TBA vs. TBA

Zdroj úvodní fotky: Twitter @LCS

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.