CS:GO

Pinnacle Winter Series: Tricked otočili zápas s Apeks. STYKO tak zažívá druhou porážku v řadě

Pinnacle Winter Series: Tricked otočili zápas s Apeks. STYKO tak zažívá druhou porážku v řadě
14. 2. 2022
  |  

Coverage Pinnacle Winter Series 2 | Prvním tuzemským zástupcem, který se vrhne do boje v rámci evropského turnaje bude Martin "STYKO" Styk s týmem Apeks.



Poté, co se tým Apeks zformoval, vystřelil světovým žebříčkem k výšinám TOP 30 a nyní může svoji formu nadále potvrzovat. V turnaji Pinnacle Winter Series 2 bude tým se slovenským hráčem plnit roli velkého favorita.

Apeks startující na T-side mapy Mirage dokázali urvat začátek zápasu pro sebe, po 10 kolech přesto svítil na scoreboardu vyrovnaný stav 5:5. Závěr před polovinou však patřil STYKOvi a jeho partě. Třicátý tým světa dokázal získat 5 kol v řadě a dotáhl úvodní část do vítězného konce 10:5.

Výměna stran přinesla nejprve vítězné kolo pro Tricked, následně se však zaskvěli Apeks a zvládli i následující kolo, které otevřeli dánští hráči dvěma open killy. Až sérii 3 vítězných kol uťali opět Tricked a snižovali na 7:13. Další tři kola však padla do spárů Apeks, kteří se v sérii ujali vedení 1:0.
První kola na mapě soupeře (nuke) Apeks zvládli za bránící stranu skvěle a soupeře během úvodních 8 kol pustili k bodování pouze jednou. Mince se však otočila a s postupem času přebírali iniciativu Tricked, kteří nejen, že snížili na solidních 6:9, nástupem do druhé poloviny dokonce vyrovnali na průběžných 9:9.

Jízda dánských Tricked nekončila a postupně se náskok navýšil až na 14:9. Následně dokázali Apeks dlouhou šňůru přetnout. Závěrečná kola a náskok si však Tricked pohlídali a vítězili 16:12.

Vítězství v pistol round, i o 3 kola později, avšak následně hrůzostrašná série. STYKO aspol. první polovinu mapy Vertigo (decider) absolutně nezvládli a Tricked hrající na T-side si diktovali tempo.

Nejsvětlejší pasáž mapy pro Apeks přišla na přelomu polovin, kdy tým získal 5 kol v řadě. Ovšem ani to nestačilo a Tricked mířili za vítězstvím, kterého dosáhli v 25. kole za stavu 16:9.

Apeks vs. Tricked

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 16:7 (10:5)
  • de_nuke 12:16 (9:6)
  • de_vertigo 9:16 (4:11)

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport