CS:GO

V 18 letech byl MVP Majoru, ve 23 skončil kvůli vyhoření. Kjaerbye se však nevzdal a hlásí návrat

V 18 letech byl MVP Majoru, ve 23 skončil kvůli vyhoření. Kjaerbye se však nevzdal a hlásí návrat
2. 4. 2022
  |  

Counter-Strike svět mu ležel u nohou, v 18 letech dosáhl na to, o čem sní mnozí starší. Stál u zrodu Astralis, prošel North a dalšími organizacemi, přesto však skončil kvůli nechuti k hraní. Velmi brzy, ve svých 23 letech. Nyní se však rozhodl pro comeback.

Major vítěz i MVP Kjaerbye se během roku 2021 rozhodl definitivně skončit s kariérou profesionálního hráče, dlouho mu však absence CS:GO v životě nevydržela, dánský hráč nyní pro portál dexerto.com promluvil o návratu ke kompetitivnímu hraní. 

Změnil vzhled, každý den se dal na cvičení a zdravý životní styl. "Nejsem úplně jiný člověk, ale jsem mnohem silnější fyzicky i psychicky," komentoval změnu v životě Markus "Kjaerbye" Kjaerbye. Právě on před měsíci musel skončit kvůli neudržitelnému životnímu stylu a pocitu ztráty chuti ke hraní, tedy jakému si počátku syndromu vyhoření.

Trochu nešťastně došlo k oznámení comebacku 1. dubna, tedy na "Apríl", sám hráč však na Twitteru tuto shodu okolností komunikoval následovně: "Je důležité učit se každý den něco nového. Dnes jsem se naučil, že 1. dubna zřejmě nemůžete udělat vážné prohlášení. Vracím se ke hraní a nikdy bych o tom nežertoval."

Kjaerbyemu bude za několik týdnů teprve 24 let, značnou část potenciálně obnovené kariéry tak má stále před sebou. Zkušenosti má na rozdávání a změna přístupu může být jedině plusem. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.