CS2

Uzavřené kvalifikace na Major zatím bez českých i slovenských týmů

Uzavřené kvalifikace na Major zatím bez českých i slovenských týmů
29. 12. 2023
  |  

Kvalifikace na první Counter-Strike 2 Major se pomalu blíží. V první polovině ledna roku 2024 se spustí otevřené kvalifikace na jeden z nejočekávanějších turnajů součastnosti. Druhá polovina prvního měsice příší sezony pak nabídne uzavřené kvalifikace. O účastnících Majoru v Kodani se rozhodne během únorových RMR.

Na Major může postoupit jakýkoliv tým. To je dáno skutečností, že do turnaje se celky dostávají mimo jiné i z otevřených kvalifikací. Ta první tentokrát proběhne již 6.1.2024, druhá 10.1.2024. Pokračovat se bude o dva dny později, tedy 12.1.2024 a poslední otevřená kvalifikace odstartuje 14.1.2024. Z každé otevřené kvalifikace postoupí nejlepší čtyři týmy do uzavřené kvalifikace turnaje.

V těch již na kvalifikované budou čekat týmy, které byly přímo pozvány. Z evropského regionu na základě Valve rankingu dostalo místenku v uzavřené kvalifikaci šestnáct týmu, ze Severní Ameriky osm týmů a stejný počet z Jižní Ameriky. Z Oceánie byly pozvány čtyři týmy, stejný počet účastníků bude reprezentovat i Čínu. Čest východní Asie bude hájit trojice týmů, z blízkého východu se do uzavřené kvalifikace podívají uzbečtí TRAFFIC Tashkent.

Uzavřené kvalifikace pro týmy ze Severní Ameriky odstartují jako první. Tamní Counter-Strikoví nadšenci budou zápasit o čest hrát na prvním velkém turnaji nové ságy od 12. ledna. Evropské uzavřené kvalifikace se budou hrát od 18. ledna, na ostatních kontinentech započne vřava o den později. Lepší polovina týmů z každé kvalifikace postoupí na jednotlivé RMR, odkud čtyřiadvacet týmů zamíří na Major do dánské Kodaně.

Seznam pozvaných do uzavřených kvalifikací

Evropa skupina A

  • Natus Vincere, Virtus.pro, Cloud 9, BIG, BetBoom, 9 Pandas, 3DMAX, SAW

Evropa skupina B

  • MOUZ, Spirit, Eternal Fire, Astralis, Aurora, FORZE, Preasy, AMKAL

Severní Amerika

  • Complexity, Nouns, Badass, Party Astronauts, M80, Wildcard, BOSS, Carpe Diem

Jižní Amerika

  • MIBR, paiN, Imperal, Fluxo, 9z, RED Canids, BESTIA, Sharks

Oceánie

  • Rooster, Grayhound, Vantage, Bad News Kangaroos

Čína

  • Lynn Vision, TYLOO, Newhappy, Wings Up

Asie a blízký východ

  • TheMongolz, ATOX, Eruption, TRAFFIC Tashkent

Zdroj úvodní fotky: hltv.org

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.