CS:GO

Už více než 4 roky působí frozen v MOUZ. Jak se mladíkovi ve dvacetiletech daří?

Už více než 4 roky působí frozen v MOUZ. Jak se mladíkovi ve dvacetiletech daří?
2. 4. 2023
  |  

Když v 16 letech opouštěl David "frozen" Čerňanský domácí scénu, věštila se mu velká budoucnost. On svoji dosavadní CS:GO kariéru ve světě spojil zejména s jednou značkou - organizací MOUZ. Jak vypadaly jeho 4 roky pod touto vlajkou?

Jeho úspěchy jsou mnohými podceňované, David "frozen" Čerňanský přesto už řadu let plní roli jednoho z nejlepších česko-slovenských hráčů. Když v 16 letech opouštěl po angažmá v týmech nEophyte, eXtatus, Majestic Lions, GUNRUNNERS domácí scénu, byl ověnčený tituly z MČR a dalších domácích akcí. 

První evropská štace byla krátká, ale výrazně pomohla. V roce 2019 se slovenský hráč frozen stal součástí sestavy evropského mixu NoChance, ale po pár měsících přišlo laso z organizace mousesports (dnes MOUZ) a od té doby je stavebním kamenem sestavy až do současnosti.

Slovenský mladík a talent David "frozen" Čerňanský byl týmem MOUZ jako nová posila představen v březnu 2019 a právě první sezona byla tou nejúspěšnější, kterou v dresu MOUZ doposud zažil. 
V sestavě dokázal totiž ovládnout turnaje DreamHack Open Tours 2019, Europe Minor Championship - Berlin 2019, GG.Bet Beijing Invitational, CS:GO Asia Championships 2019, ESL Pro League Season 10 - Finals a cs_summit 5. Kromě toho tým vezl z akce EPICENTER 2019 stříbro.

Mezi další úspěšné turnaje z dalších let patří bezpochyby vítězství na Snow Sweet Snow #3 nebo Flashpoint Season 3, druhá místa z eventů ESL Pro League Season 11: Europe, DreamHack Masters Winter 2020: Europe nebo Global Esports Tour Dubai 2022. Významným úspěchem je také 3. - 4. místo z IEM Rio Major 2022.

A právě za rok 2022 jej jmenovalo HLTV jako 17. nejlepšího hráče světa, což byla nejen velká pocta, ale zároveň ojedinělá situace s česko-slovenskými hráči, kterým se mnoho podobných ocenění nedostalo.

Zdroj úvodní fotografie: PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.