League of Legends

Úvodní kolo nevyšlo, Fnatic i MAD Lions padají do lower bracketu

Úvodní kolo nevyšlo, Fnatic i MAD Lions padají do lower bracketu
9. 4. 2023
  |  

LEC Group Stage má za sebou první hrací den. V něm se představily týmy Fnatic i MAD Lions, oba ale bohužel svůj duel nezvládly a padají níže.

Češi v LEC na heroický výkon eSuby v EMEA Masters nenavázali. Carzzy ani Humanoid na své soupeře nestačili a zahrají si tak další kolo proti sobě. Ovšem již s rizikem, že vypadnuvšímu končí celý split, čímž padne i naděje na kvalifikaci do Londýna na MSI.

První zápas dne patřil MAD Lions, jim se bohužel během pauzy nepodařilo koordinaci i výkon zlepšit, a proti skvěle hrajícím Vitality jasně prohráli. MVP série mohlo padnout většině hráčů série, ale metál zaslouží zejména Perkz. Ten na carries Yonem a Ahri připomněl dobu, kdy patřil mezi nejlepší hráče světa. Za oba zápasy ani jednou neumřel a se skóre 13/0/16 byl postrachem MAD Lions. Skoro stejný výsledek se povedl Upsetovi, ale ADC bohužel jednou šedivou obrazovku viděl.

Zlatí lvi sice v zimě získali stříbro, ale od té doby výkonnost drasticky padla. Nedařilo se vůbec Carzzymu, který vůbec nebyl ve hře a zmohl se na pouhé dva killy. Z celého týmu měl navíc společně s Hylissangem nejvíce smrtí.

Těsně po nich šli do akce Fnatic, v jejichž týmu po zlepšeném splitu šla nálada nahoru. Pomohl i český trenér Nightshare, který v rozhovoru u Xnapyho sdělil, že ucítil větší sebedůvěru a oceňoval také povedené scrimy. Bohužel na stage to hráči přenést úplně nedokázali, Astralis sice ve druhé hře přejeli, ale ve zbývajících dvou zápasech prohráli.

Rozhodující duel byl poměrně vyrovnaný až do samotného závěru, ale misky vah se nakonec převážily na stranu Astralis, kteří dobře využili dragon soulu i dva barony. Postupují tak do rozhodujícího zápasu s Vitality, vítěz si užije nasazení do top čtyřky. Horší z této série propadne do lower bracketu, kde se utkají s někým z dvojice MAD Lions a Fnatic.

  • Astralis - Fnatic 2:1

  • MAD Lions - Vitality 0:2

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.