League of Legends

Úvodní fáze LEC jde do své poloviny, dvakrát na sebe narazí Češi

Úvodní fáze LEC jde do své poloviny, dvakrát na sebe narazí Češi
27. 1. 2023
  |  

LEC Week 2 je tady. Úvodní fáze Winter Splitu jde do své poloviny, Patrika čeká souboj s Carzzym i Humanoidem.

Že sezóna jde nějak rychle? Nebuďte překvapení, úvodní část nového formátu totiž trvá jenom 3 týdny. Organizace čekají další hrací dny, po počátečním oklepání je již nutné začít bodovat. Posledním dvěma týmům totiž Winter Split předčasně skončí a své soupeře budou moci už jen pouze sledovat na streamu.

Úvod ligy nejlépe vyšel dvojici G2 a Vitality, zejména první jmenovaný tým se vyšvihnul do role hlavního favorita. Jejich dominantní představení podtrhnuly skvělé výkony hráčů jako Yike či Hans Sama. Kvalitu potvrzují i první data, organizace má nejvíce killů, nejméně smrtí a také v zápasech dokázala získat největší podíl gold leadu ze všech. Titulové ambice jsou na místě.
Rozložení sil po week v 1 v LEC
Pokud se nestane překvapivě dříve, jeden z týmů ztratí svou neporazitelnost. V neděli 30. ledna totiž na sebe narazí, což může být klidně utkání dvou celků se skóre 5-0. Vitality před šlágrem čekají Astralis a SK Gaming, s druhým jmenovaným týmem se G2 utkají také, k nim přihodí srovnání s Heretics. V obou případech by měli lídři tabulky zvítězit, tudíž vše směřuje k tomu, že si to rozdají o pozici krále Winter Splitu.

Zajímavým duelem pro české fanoušky bude určitě páteční klání MAD Lions proti Excelu. Na botlince se totiž utkají Carzzy a Patrik, což přinese první duel tuzemských hráčů v sezóně 2023. Bývalý ADC Vitality vstoupil do nového ročníku slušně, jediná prohra přišla právě proti bývalému zaměstnavateli. Naopak Excel se v rámci nového rosteru spíše trápili, skoro to vypadalo i na 0-3 week, ale díky otočce proti Team BDS nakonec alespoň jeden bod sebrali.

Patrika v sobotu čeká další zápas proti svému krajanovi, Excel totiž vyzvou Fnatic. V posledním hracím dni druhého týdne nastoupí britská organizace proti Astralis, což by měla být povinná výhra.

Fnatic si po náročném startu mohou trochu oddychnout. Na úvod je totiž čekali oba neporažené týmy tabulky a KOI, nyní se postupně utkají s Team BDS, Excel a Heretics – všechno papírově přijatelnější zápasy. Populární organizace je jedním z týmů, který musí začít bodovat. Má na svém kontě jedinou výhru, vzhledem k losu je nepravděpodobné, že by skončili mimo top osmičku, ale i tak je výhodné do play-off získat co nejlepší možné nasazení.
   

Co sledovat:

Pátek, 28. ledna
  • 18:00 – Astralis. Vs Vitality
  • 19:00 – Fnatic vs. Team BDS
  • 22:00 – Excel vs. MAD Lions
 
Sobota 29. ledna
  • 19:00 – SK Gaming vs. Vitality
  • 21:00 – KOI vs. MAD Lions
  • 22:00 – Fnatic vs. Excel

Neděle 30. ledna
  • 18:00 – Excel vs. Astralis
  • 19:00 – Team BDS vs. MAD Lions
  • 21:00 – G2 Esports vs. Vitality
  • 22:00 – Fnatic vs. Heretics

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.