CS:GO

Úvod DH Open nevyšel MOUZ, ani GamerLegion. Slovenští legionáři si to rozdají zítra o záchranu

Úvod DH Open nevyšel MOUZ, ani GamerLegion. Slovenští legionáři si to rozdají zítra o záchranu
10. 11. 2021
  |  

Během úterního odpoledne se rozběhl DreamHack Open November 2021, ve kterém reprezentují tuzemskou scénu dva Slováci - Zero a frozen. Jak si vedli v úvodních zápasech?

Týmy GamerLegion se Zerem v sestavě i MOUZ s frozenem čekaly úvodní zápasy skupiny A. První celek od 13:30 vyzval německý tým BIG, hráči MOUZ se utkali s MAD Lions.

BIG vs. GamerLegion

Výsledek - 2:2
  • de_mirage 16:12 (11:4)
  • de_overpass 16:19 (7:8) 
  • de_vertigo 16:14 (9:6) 

GamerLegion sérii s BIG neodstartovali vůbec dobře za T-side na mapě Mirage dokázali zvládnout pouhá 4 kola. Navíc BIG odstartovali dobře i po výměně stran a díky 4 úspěšným kolům sahali na map point. Za stavu 4:15 dokázali GamerLegion odpovědět a postupně úspěšnými koly snižovali stav. Na víc než 12 kol to nestačilo a BIG šli do vedení 1:0.

Druhou mapu lépe odstartovali hráči GamerLegion, ovšem ještě do poloviny BIG snížili a navíc hned v prvním kole druhé poloviny srovnali. Tým se Zerem v sestavě však ovládl velkou část druhé poloviny a dostal se do vedení 15:9. Šest odvrácených map pointů v řadě však dostalo BIG do prodloužení. Klíčová chvíle přišla za stavu 17:16 pro GamerLegion. RuStY dokázal clutchnout 1v3 situaci, zneškodnit bombu a zajistit map point pro svůj tým.

Stejně jako předchozí, také poslední, mapa nabídla vyrovnanou podívanou, ve které se dostali za T-side na Vertigu do vedení hráči BIG (9:6). Po výměně stran to však byli GamerLegion, kteří naskočili do zápasu sérií 5 kol v řadě. V následném kole, při stavu 11:10 to byl isak, který 4K zajistil 12. bod a poslal BIG do force buy. Vedení 13:10 však nevydrželo GamerLegion dlouho, BIG dokázali srovnat a v následných kolech se i dostali do vedneí. GL sice snížili, nicméně za stavu 15:14 předvedl německý celek suverénní výkon a zajistil si 16. bod.

MAD Lions vs. MOUZ

Výsledek - 2:1
  • de_dust2 16:12 (9:6) 
  • de_nuke 10:16 (8:7) 
  • de_mirage 16:8 (9:6) 

MOUZ odstartovali i s ChrisJem v sestavě fantasticky a šli do vedení už 5:0. Následně však, vyjma jednoho kola, dominovali úvodní polovině MAD Lions, kteří tak při výměně stran vedli 9:6. Podobně jako v první polovině i v té druhé začali MOUZ sérií 5 kol v řadě. A stejně jako v prvním polovině se i v druhé dokázali MAD Lions dostat zpět k vedení. MOUZ sice snížili na 12:15, ale na zvrat to nestačilo. Hned v dalším kole MAD Lions získali 16. bod i vedení v sérii.

Podobný průběh měla i mapa Nuku, MOUZ šli v obou polovinách do vedení, ovšem pouze v té první MAD Lions korigovali stav. V té druhé už frozen aspol. dominovali a díky vítězství 16:10 srovnali sérii na 1:1.

MOUZ následně odehráli velmi vyrovnanou partii v první polovině rozhodující mapy. Následně však MAD Lions jednoznačně táhli za vítězstvím a MOUZ už nedokázali reagovat na zvrat.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.