Valorant

Úspěšný trenér Onur v Brazílii narazil. Bez dokladu o očkování nemůže v zemi pobývat

Úspěšný trenér Onur v Brazílii narazil. Bez dokladu o očkování nemůže v zemi pobývat
6. 1. 2022
  |  

Rodrigo "Onur" Dalmagro, úspěšný Valorant trenér dovedl k úspěchům tým KRÜ Esports a pro rok 2022 si vyhlédl novou výzvu. Jednání o angažmá v brazilském týmu LOUD však zhatily podmínky spojené s pandemií a očkováním.

Čtyřiatřicetiletý argentinský trenér Rodrigo "Onur" Dalmagro dovedl v roce 2021 k velkým úspěchům hráče v KRÜ Esports. Tím největším bylo bezpochyby dosažení 3. místa na vrcholové akci letošní sezony VALORANT Champions 2021.

Už na této akci se však měl dostat do potyček s organizátory, uvedl portál dexerto.com. Po konci svého angažmá měl údajně zamířit do brazilského celku LOUD, se kterým argentinský trenér vedl jednání o možné spolupráci. Ta ovšem skončila ve chvíli, kdy se neočkovaný Argentinec dostal do Brazílie, v níž mezitím začala pravidla pro vstup pouze s očkovacím pasem, který Onurovi chybí.

Onur dlouhodobě zastával názor, že není proti očkování, ale je proti myšlence očkovacích pasů a je přitom "ochotný přijít o práci, aby zůstal konzistentní ve svém názoru."  Na svém Twitter účtu dokonce uvedl: "Vakcíny, zvláště u rizikových skupin, jsou nezbytné a dobré."

Jak celá situace dopadne a zda se i přes tuto značnou komplikaci tým a coach domluví na angažmá je otázkou. Rok 2022 však pro úspěšného trenéra zatím nezačal nikterak dobře.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport