League of Legends

Upset míří zpátky do LEC, o jeho služby stojí Vitality

Upset míří zpátky do LEC, o jeho služby stojí Vitality
28. 2. 2023
  |  

Němec Upset by podle zákulisních informací měl znovu obléknout dres na hlavní stage. Vitality by měli ADC angažovat a utvořit tak botlinku s Kaiserem.

Čechům a Slovák prostředí Vitality zřejmě nesvědčí. Carzzyho výkonnost šla v minulém roce dolů, ihned první split poté se probojoval do finále. Neon zase loni zářil v barvách Misfits, ale nyní nejspíše odnese nepovedený závěr Group Stage, kde organizace překvapivě vypadla před branami top 4.

Jeho místo by měl zaujmout lehce kontroverzní Upset, který byl s tímto týmem spojovaný už během offseason. Tým nakonec šel cestou více low-resource hráče a angažoval právě Slováka, jenomže jeho trvání v barvách Vitality má podle všeho velmi krátkého trvání.

Upset naposledy působil ve Fnatic, kde se vypracoval mezi nejlepší hráče na své roli. Ačkoliv byl velmi výraznou postavou, nikdy s týmem nedokázal získat alespoň jednu trofej. Památný je také incident z Worlds 2021, kdy těsně před začátkem group stage neplánovaně odjel kvůli rodinným problémům. O rok poté z toho byl brzký konec ve skupině.

Přes to byl jeho konec v hlavním rosteru Fnatic velmi překvapující, protože kvalitativně se hráč řadí mezi špičku. Fanoušci během splitu dlouho volali o jeho výměně s Rekklesem, nakonec na ní ale opravdu nedojde. Upset se brzy pravděpodobně stane spoluhráčem Perkze či Kaisera.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.