CS:GO

Sampi padli v 6 ze 7 zápasů a zítra je čekají OG Esports. Úpadek formy? A co vytíženost?

Sampi padli v 6 ze 7 zápasů a zítra je čekají OG Esports. Úpadek formy? A co vytíženost?
16. 8. 2023
  |  

Slovenská Counter-Strike sekce Sampi nezažívá nejveselejší týden. V posledních 7 zápasech odešla hned 6x poražena a už zítra ji čeká těžké osmifinále CCT East Europe Series 1 s týmem OG Esports.

Od konce letní přestávky se po změně v sestavě Sampi podařilo skočit na velmi zajímavou vlnu vítězství, které ve velkém převažovali porážku a postupně se slovenská Counter-Strike sekce začala prosazovat na žebříčku HLTV. V jednu chvíli z toho bylo dokonce 41. místo.

Aktuálně se Sampi nachází na místě 42., přičemž v posledních zápasech hledají formu a optimální naladění se. Nejprve s održenýma ušima tým dokázal projít do vyřazovacích bojů CCT East Europe S1, pak však po nepovedených výkonech vypadl z Pinnacle Cup IV a v CCT North Europe S7 to je se skórem 0:2 více než nahnuté.

Sampi v posledních 7 zápasech pouze jednou odešli jako vítězové, když si právě v CCT East Europe Series 1 poradili s ruskými Insilio a díky výhře postoupili do play-off. Už v tomto zápase však využili i toho, že soupeř první mapu musel z technických potíží hráčů kontumovat. 

Už zítra, tedy ve středu, narazí po obědě Sampi na tým OG Esports, který se aktuálně nachází na 24. příčce rankingu HLTV a bude chtít zejména ve vyřazovacích bojích podobných turnajů ukázat, že se může vrátit do světové elity. Pro něj jde tak o "povinné" vítězství, naopak Sampi by eventuální výhra mohla nakopnout.

Přetížení Sampi?

Jeden z aspektů, proč se Sampi nedaří udržet na vítězné vlně po skvělém začátku druhé půle sezony může být fakt, že hráči mají za poslední 3 měsíce jen v rámci HLTV odehráno 111 map s bilancí 62 vítězství a 49 porážek, přičemž hned 57 map (25:32) odehráli v posledním měsíci, tedy během půlky července a srpna.

Do toho měly oddech od oficiálních zápasů v minimálním počtu dní a běžné jsou série 3-5 dní, ve kterých odehraje celek minimálně jednu BO3 (spíš více). Například od 12. srpna do dnes (16. srpna) nastoupili na HLTV Sampi do oficiálního zápasu každý den, přičemž hned ve dvou dnech z toho bylo více než jeden BO3 zápas.

Případný oddech na několik dní od oficiálních zápasů, ohlédnutí se a možnost hledat různé fixy a zlepšení se bude sestavě Bfulla hodit jako sůl. 

Zdroj úvodní fotografie: Fanda Dumek / Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.