CS:GO

Ukrajinský tým Monte má problém. Do Paříže nemůže vycestovat trenér Serhij "lmbt" Bezhanov

Ukrajinský tým Monte má problém. Do Paříže nemůže vycestovat trenér Serhij "lmbt" Bezhanov
6. 5. 2023
  |  

Ukrajinský trenér Serhij "lmbt" Bezhanov, který například v minulosti vedl i českého hráče Tomáše "oskar" Šťastného, nemůže odvestovat do Francie na BLAST.tv Paris Major 2023. Proč a co se stalo?

Byl to velký šok a vykoupení, když se týmu Monte podařilo uspět na BLAST.tv Paris Major 2023: European RMR, díky čemuž si zajistila ukrajinská pětice postup do Francie na světový turnaj. Bohužel však u toho nebude Serhij "lmbt" Bezhanov, kterému nyní není dovoleno odcestovat z Ukrajiny.

"Takže jsme bojovali až do konce, ale válečné časy - válečné zákony. Na 100 % nezamířím kvůli novým předpisům na BLAST.tv Paris Major a nemůžu podpořit své chlapce v této cestě, ale jsou tak připraveni, jak je to jen možné," uvedl trenér lmbt na svém Twitter účtu. Samotná organizace uvedla následující: "Smutná zpráva. Válka diktuje svá pravidla, takže náš trenér nebude moci opustit hranice Ukrajiny a odletět do Paříže."

Paradoxně to byl právě Serhij "lmbt" Bezhanov, který se ostřel opřel do ruských soupeřů, kteří jsou financování ze státních podniků a peněz. 

"Jejich sponzorem je Lukoil, jedna z největších ropných společností v Rusku. Platí daně a platí ruské tanky, které na nás střílejí na ukrajinské půdě. Tankují ruská letadla, která posílají rakety na naše města. Zatímco jsme hráli tento zápas, celé ukrajinské území bylo v režimu letecké obrany a poplachu. Celá mapa Ukrajiny byla červená. Jak si tedy můžete podat ruku s lidmi, kteří podporují válku? To je pro nás velmi snadné. Tak to prostě je. Na frontě, v zázemí, na internetu, tak to je. Doufám, že to jednou skončí. A zmíním někoho, jako je hooch, který může být respektován za svůj postoj, ale všichni ostatní... Je to prostě tak jednoduché," uvedl pro portál HLTV.org v dotazu k tomu, proč si s FORZE nepodal ruce.

Nyní se však lmbt se svými spoluhráči do Paříže nepodívá a vše tak bude na pětici, která na tier 2 scéně začala v posledních týdnech mile překvapovat. Na posledním CS:GO Major turnaj navíc může tým napsat svůj vlastní historický úspěch.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.