Dota 2

Tým Tundra Esports zvítězil v ESL One Fall 2021

Tým Tundra Esports zvítězil v ESL One Fall 2021
30. 8. 2021
  |  

Online turnaj v Dotě 2 s prize poolem 400 000 dolarů, kterého se zúčastnilo celkem dvanáct Tier 1 týmů, ovládl po týdnu lítých bojů britský tým Tundra Esports, za který na pozici carry hráče nastupuje Oliver "skiter" Lepko ze Slovenska.

Hráči Tundra Esports předvedli, že s nimi ostatní týmy v Tier 1 musí počítat, již minulý měsíc, když se dostali do finále západoevropské kvalifikace na The International 10. V konkurenci týmů jako Team Nigma, Team Liquid nebo OG. A byli to právě OG, kteří se nakonec po náročné pětizápasové bitvě probojovali na prestižní TI10.

Tým Tundra Esporst ale ukázal, že je ve výtečné formě, kterou si hodlal donést i na turnaj ESL One Fall 2021, což se evidentně povedlo. Hráči Tundra ve Skupině A skončili na druhém místě, když si připsali pouze jednu porážku. Lepší byli jen ruští Virtus.Pro, kteří základní skupinu ovládli bez jediné porážky.

Následující postup Tundra Esports do horní části vyřazovacího pavouka hodně připomínal jejich počínání v západoevropské kvalifikaci na TI10. Tým Tundra totiž až do grand finále neztratil v horní části vyřazovacího pavouka jedinou hru, když porazil jihoamerické beastcoast a zmiňované Virtus.Pro, kteří se první porážkou na turnaji museli odporoučet do finále spodní části vyřazovacího pavouka.
Zde na ruské esportové stálice čekal další z týmů, který je letos ve velké formě. Vítěz kyjevského WePlay Animajoru, PSG.LGD, který před začátkem ESL One Fall 2021 patřil za favority na celkové prvenství. Tým PSG.LGD si s Virtus.pro poradil se skóre 2-1 a putoval do grand finále.

Finále se hrálo formátem Best of 5, které vždy slibuje dlouhou a náročnou podívanou. Hráči Tundra Esports grand finále výborně začali, když první hru dotáhli do vítězného konce za necelých 33 minut a soupeře naprosto zdecimovali. Slovenské carry týmu Tundra Esports navíc vypadal v životní formě. PSG.LGD však aktuálně patří k nejsilnějším týmům světa a během dalších dvou her dokázali průběh finále otočit ve svůj prospěch.

Jenže ani tým Tundra neřekl poslední slovo a BO5 finále zažilo další obrat a Tundra Esports zvítězili 3-2 na zápasy. Otočit finále, byť pouze online turnaje, proti týmu jakým je PSG.LGD si zaslouží nejvyšší akolády. Hráči Tundra Esports se navíc znovu nebáli zajímavých voleb v draftu, kdy po Winter Wyvern na midu, kterou hráli ve finále západoevropské kvalifikace na TI10, vytáhli na support pozici pět hrdiny jako Night Stalker, Gyrocopter nebo Monkey King a slavili s nimi úspěch.

Tým Tundra Esports by se na The International 10 v momentální formě jistě neztratil. Západoevropská kvalifikace však byla tím nejtěžším regionem na světě a Tundra si tak na svůj DPC úspěch ještě musí počkat. Finále zmíněné kvalifikace a vítězství v ESL One Fall 2021 je však jasným důkazem, že s týmem Tundra Esporst se musí do budoucna počítat!

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESL Dota 2

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.