Dota 2

Tým Evil Geniuses kompletně rozpustil svou Dota 2 sestavu!

Tým Evil Geniuses kompletně rozpustil svou Dota 2 sestavu!
16. 11. 2022
  |  

Jeden z nejvíce ikonických týmů na světové scéně rozpustil soupisku. Severoamerický gigant dal sbohem naprosto legendární skvadře hráčů v čele s Arteezym. Severoamerická scéna Doty 2 je momentálně ve velmi zvláštní pozici, což tento krok jen potvrzuje.

Původní spekulace dokonce jednaly o tom, že se tým Evil Geniuses kompletně od pro scény Doty 2 odpojí a bude se soustředit na své ostatní zastoupení ve hrách jako CS:GO, Valorant či League of Legends. Ředitelka organizace EG Nicole LaPointe Jameson však na svém oficiálním Twitter profilu v emotivním rozlučkovém videu potvrdila, že nic takového organizaci nečeká. Dle jejích vlastních slov fanoušci nemají panikařit, protože „… organizace Evil Geniuses miluje Dotu a hodlá pokračovat ve snaze získávat v této hře trofeje … budoucnost je zářná, společně postavíme super tým a znovu zvedneme nad hlavu Aegis!“

Jen málokterá organizace působící dlouhodobě na světové scéně zanechala takový otisk jako Evil Geniuses. Není pochyb, že severoamerická Dota přežívala právě díky tomuto týmu. Na pátém The International se hráčům dokonce podařilo zvednout bájnou trofej Aegis. Tehdy s legendami scény jako SumaiL, Fear, Aui_2000 (mimochodem momentální kouč skitera a aktuálních vítězů The International: Tundra Esports) či kapitánem ppd.

V té době v týmu chyběla americká carry ikona Arteezy, který těsně před turnajem neodolal nabídce Puppeyho a přidal se k Team Secret. Přišel tedy o vítězství v turnaji a The International dosud nikdy nevyhrál. A podobných příběhů a fanoušky oblíbených memů byl tým Evil Geniuses plný. I proto se těšil takové oblíbenosti.

Organizace Evil Geniuses je důvodem, proč se v USA hra Dota 2 těšila popularitě. Rovněž byla dlouhou dobu jedinou velkou profesionální organizací, která nabízela stabilní zázemí pro nové hráče. Kompletní rozpuštění jejich Dota 2 soupisky je tedy zásadním milníkem na světové scéně. Bude zajímavé sledovat, jak dlouho bude tým EG dávat dohromady nová jména. Stihnou se zapsat do startu příští DPC sezony? A kam se nakonec uchýlí pětice hvězdných hráčů Arteezy, Abed, Nightfall, cr1t a Fly? Světovou scénu hry Dota 2 čekají nemalé změny!

Zdroj úvodní fotografie: @Evil Geniuses

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.