Dota 2

Tým Entity ovládl WEU kvalifikaci a míří na The International. Čech Supream^ těsně přišel o další šanci.

Tým Entity ovládl WEU kvalifikaci a míří na The International. Čech Supream^ těsně přišel o další šanci.
18. 9. 2022
  |  

Konkurencí nejnabitější západoevropský region se musel poklonit před týmem, který před rokem ještě ani nebyl v první DPC divizi. Hráči Entity v kvalifikaci neztratili ani jednu hru a zajistili si zájezd do Singapuru. Český midař Supream^ smolně končí na čtvrtém místě.

Je tomu podobně každý rok. Západoevropská kvalifikace na The International začíná jako poslední a slibuje vyhrocenou podívanou plnou špičkových týmů. Letos to nebylo jiné. Týmy Liquid, Secret, Alliance nebo Nigma Galaxy. Ti všichni bojovali o první příčku, jež zajišťuje přímý postup na The International 2022, který startuje 15. října v Singapuru. 

Asi nikdo před začátkem západoevropské kvalifikace nečekal podobný vývoj. Hráči, fanoušci, samotné organizace, nikdo nemohl vědět, že tým Entity se rozhodne mít naprosto neporazitelnou formu. Tým, za který na nedávném PGL Arlington Majoru hostoval český offlaner SabeRLight-, se teprve před devíti měsíci dokázal dostat do první divize DPC tour. 

Od té doby šla křivka týmu pouze nahoru. Nejdříve se hráči dokázali v divizi udržet, následovala kvalifikace na PGL Arlington Major a na ESL One Malaysia, přičemž na obou turnajích obsadili šesté místo. A nyní bez ztráty jediné mapy ovládli západoevropskou kvalifikaci, přičemž si po cestě poradili s týmy jako Alliance, Secret a Liquid. Byl to právě Team Secret, se kterým se hráči Entity potkali ve finále a nemilosrdně zvítězili se skóre 3-0.
A Team Secret byl důležitým faktorem také pro jediného českého zástupce v kvalifikaci, midaře Supreama^, jenž hájí barvy týmu Into the Breach. Druhé a třetí umístění v kvalifikaci každého regionu znamená postup do turnaje Last Chance Qualifier, ze kterého se na The International 2022 podívají první dva nejlepší týmy. Tým Into the Breach zůstal jednu příčku od této šance. A nejvíce se o to zapříčinil hvězdný Team Secret.

Pro Supreama^ a spol. se jednalo o první tým, který v kvalifikaci potkali, a který je rovnou poslal do dolní části vyřazovacího pavouka po prohře 1-2. Tam však tým Into the Breach dokázal porazit týmy Water Rune Enjoyers, Team Bald Rebord a goonsquad, aby se v semifinále dolní části pavouka opět setkali s Team Secret, který se snažil udržet naživu sen svého kapitána: Puppey totiž v případě kvalifikace na The International bude pokračovat ve své účasti na každém z těchto turnajů od samotného počátku. Team Secret znovu zvítězil poměrem 2-1 a odsoudil tak Supreama ^ a jeho tým ke čtvrtému místu.

The International 2022 tak zná osmnáct bojovníků o bájnou trofej The Aegis. Zbývají poslední dvě místa, o která se v říjnu rozhodne na turnaji Last Chance Qualifier (z WEU regionu se kvalifikovaly týmy Secret a Liquid). A web Sazka Esport u toho samozřejmě nebude chybět.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.