CS:GO

Tým BLINK. Kdo je soupeřem SINNERS v prvním kole play-off ESEA Premier?

Tým BLINK. Kdo je soupeřem SINNERS v prvním kole play-off ESEA Premier?
19. 6. 2021
  |  

SINNERS mají příležitost bojovat spolu se 7 dalšími týmy o jediné místo v prestižní lize ESL Pro League. Svoji pouť začnou proti týmu BLINK, který si na dalších řádcích rozebereme.

Úvodní kolo ESEA Premier Play-off je na programu v úterý večer od 19:00. SINNERS jako nejlepší tým skupiny B vyzvou 4. postupující ze skupiny A, kterým je albánský celek BLINK.

Označení albánský není úplně přesné v celém kontextu. Ano, BLINK jsou albánskou organizací, ale drtivá většina hráčů jsou dle portálu Liquipedia původem hráči Kosova.

Podstatné jsou však výsledky a ty organizace, která působí na scéně od začátku roku 2020, nemá vůbec špatné. Celkově si za rok a půl tým přišel na více než $30.000, přičemž velká část přitekla z turnajů Gjirafa50 Masters League. 
BLINK se aktuálně nacházejí na 76. místě žebříčku HLTV.org a prestižní soutěž ESEA Premier si vybojovali přes několik nižších soutěží, včetně druhého místa z ESEA Advanced S36, které jim zajistilo 37. sezónu právě v ESEA Advanced.

Začátek měl albánský celek katastrofální a po 4 prohrách v řadě jen málokdo očekával, že se dokáže zvědnout a postoupit. Tým pod vedením pětadvacetiletého Dionise "sinnopsyy" Budeci však zavelil k obratu a vítězství nad Apeks, SAW, Alternate Attax a Wisla Krakow přivedla celek na poslední postupové místo.

Velkou výhodou BLINK může být opora v téměř všech členech sestavy, protože dle statistik z odehraných zápasů se vždy daří někomu jinému plnit roli "top fraggera" na serveru.

Přesto do zápasu půjdou BLINK jako outsider a tuzemský zástupce jako jasný favorit. Vítěz se utká s lepším z duelu BIG/SANGAL. Navíc má český celek co vracet. BLINK je totiž v jediném vzájemném zápase porazili 2:1. 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.