CS:GO

Tvrdá stopka! Ruské týmy si BLAST turnaje v nejbližší době nezahrají

Tvrdá stopka! Ruské týmy si BLAST turnaje v nejbližší době nezahrají
1. 3. 2022
  |  

Po vzoru sportovních asociací a organizací, které na základě rusko-ukrajinského konfliktu stopují účast týmů a reprezentací Ruska na jejich akcí, reaguje i BLAST. Ten nebude zvát nově ruské týmy a ruší CIS kvalifikaci.

Ruská vojenská ofenzíva na Ukrajině má přesah do esportu v čím dál větší podobě. Kromě vyjádření o klidu a obavách, které padaly na IEM Katowice, přichází BLAST s radikálním řešení po vzoru pořadatelů sportovních pořadatelů. Právě ti totiž začali vylučovat ruské celky ze svých soutěží a nepouštějí své reprezentace na akce do Ruska.

BLAST se rozhodl, že nyní nebude zvát ruské organizace do svých soutěží a turnajů, stejně tak zavírá a ruší CIS kvalifikace. 
Vyjádření BLASTu na Twitteru | Zdroj: BLASTPremier Twitter
Během pár minut se strhává velká diskuze na sociálních sítích napříč esportovým světem, protože jde o první velký krok vůči ruským celkům z hlediska organizátorů turnajů.

Na základě události elitní novinář Luís Mira vydal vyjádření k situaci okolo NAVI. "Požádal jsem BLAST o vysvětlení ohledně NAVI, kteří mají ruskou většinu. Mohou soutěžit, protože tým a organizace sídlí na Ukrajině," uvedl na svém Twitteru. Stejně tak se to netýká tedy Entropiq, ruská sestava totiž hraje pod organizací sídlící v Česku.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport