Dota 2

Turnaj The International opět míří do Evropy, letos ho bude hostit dánská Kodaň

Turnaj The International opět míří do Evropy, letos ho bude hostit dánská Kodaň
12. 3. 2024
  |  

Jeden z největších a nejprestižnějších esportových turnajů, vrchol profesionální sezony ve hře Dota 2 se po několikaletém cestování po světě vrátil loni „domů“ do Seattlu, kde byl znovu pod drobnohledem mateřské společnosti Valve. Zjevně má však neposedné tenisky, protože hned rok na to znovu míří za moře!

Rozhodnutí vrátit The International zpět na evropskou půdu je pro mnohé překvapujícím rozhodnutím. Největší turnaj, který může Dota 2 nabídnout, již po několik let hledá novou tvář a návrat do Seattlu naznačoval, že se společnost Valve pokusí navrátit turnaji věhlas právě z domovského města.

 Poslední ročníky turnaje stále nabízely ty nejlepší světové týmy, prestiž, vrcholové výkony a zajištění nesmrtelnosti, ale práce s komunitou a tvorbou herního obsahu uvízla na bodě mrazu, a i proto prize pool padal směrem dolů. Peníze jsou pro hráče a organizace otázkou doslovného přežití v nelítostném esportovém světě, i proto je momentálně za vrchol sezony dost možná považován turnaj The Riyadh Masters (rozdíl mezi jednotlivými prize pooly přesahoval 10 milionů dolarů, samozřejmě v neprospěch The International).

Příliš dalších informací kromě místa konání v dánském hlavním městě prozatím nemáme. Důležitou změnou ohlášenou na konci minulého roku bylo ohlášení konce Dota Pro Circuit a s tím tedy i oficiálního bodového systému, který zaručoval získání přímé pozvánky. Dle společnosti Valve se nyní pozvánky řídí „dle výkonů po celý rok“. Co přesně to znamená teprve uvidíme.

Evropa má ale znovu možnost pořádat The International a tentokrát už doufejme úplně naplno, včetně fanoušků!