League of Legends

TSM opustí LCS a hledají místo v jiném major regionu, půjde o Čínu či Koreu?

TSM opustí LCS a hledají místo v jiném major regionu, půjde o Čínu či Koreu?
20. 5. 2023
  |  

Zakladatel nejslavnější americké herní organizace Team Solomid promluvil o budoucnosti týmu v League of Legends, krátkodobých i dlouhodobých cílech a ambicích, kterých lolkaři pod tagem TSM v posledních letech ani zdaleka nedosahovali.

TSM vznikli čistě za účelem soutěžení v League of Legends, tato hra i po rozšíření aktivit vždy zůstávala prioritou. Po 13 let byla organizace neoddělitelnou součástí ekosystému amerického lolesportu, v určitém období dominovala a mnohokrát reprezentovala na mezinárodních turnajích. V poslední letech ale výkonnost rapidně klesala a v LCS tým pravidelně okupoval pouze spodní příčky.

CEO a zakladatel Andy Dinh, známý také pod přezdívkou Reginald, nyní vystoupil s klíčovým prohlášením, které potvrdilo již dlouho existující zákulisní informace o odchodu TSM z americké ligy. Organizace ale neodchází z League of Legends, naopak směřuje do jiného major regionu. Dle Reginalda se na přechodu pracuje už tři roky.
Úspěšná sestava TSM z roku 2016 | Zdroj: Riot Games
V minulých letech byli TSM spojováni s přechodem do Evropy, to je ale nyní díky velkým nákladům a obsazenosti velmi náročné. Jako nejlogičtější varianta se nabízí čínská LPL. Ta totiž má již nyní 17 míst a může se dále rozšiřovat, Team Solomid tak může následovat třeba další západní organizaci Ninjas in Pyjamas, kteří do ligy s týmem vstoupili na začátku letošního roku.

Nic není potvrzeno oficiálně, TSM ještě čeká řada procesů nutných k přechodu. Cílem má být ovládnutí světového šampionátu, s těmito slovy se ve vyjádření Reginald loučil. Jestli se to může povést ukáží následující roky.

Zdroj úvodní fotografie: Twitter TSM
Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč