League of Legends

TSM mají nový League of Legends roster, sází na neokoukané tváře z Číny

TSM mají nový League of Legends roster, sází na neokoukané tváře z Číny
9. 12. 2021
  |  

Také populární organizace TSM oznámila svou novou sestavu pro sezónu 2022. Na midlane a support přichází neokoukané tváře z Asie, head koučem se stává Singapurec Chawy.

Dlouho očekávaná sestava TSM je na světě. Jako první již dříve oznámili příchod ADC Tacticala z Team Liquid, který doplnil duo Huni a Spica. Zbývalo obsadit midlane a support, oba nové hráče nakonec organizace našla v Číně. Nejedná se však o velké hvězdy, pro neokoukané tváře to bude premiéra na vrcholové úrovni.

Novým midlanerem se stává 20letý Keaiduo, který na serveru Leaguepedia.net nemá doposud zapsaný žádný tým a ani výsledky. V oficiálním vyjádření TSM stojí, že: "Během našeho měsíčního scoutingu v Koreji byl jasně nejlepším midlanerem. Do týmu přinese agresivní způsob hry a skvělý teamfighting. Těšíme se, až zničí LCS!"
Oznámení nových posil v TSM | Zdroj: Twitter @TSM
Z prohlášení je tedy zřejmé, že TSM delší dobu testovala několik hráčů v Asii a ačkoliv Keaiduo nemá větší historii, organizaci se zalíbil. Stejným stylem nalezli i supporta Shenyi.

"Od první chvíle, co jsme ho viděli, byl naší první volbou. Skvěle komunikuje, umí kontrolovat mapu a být proaktivní." Ač Shenyi také nemá nejznámější jméno, doposud patřil organizaci FunPlusPhoenix. 19letý support v týmu působil od května 2020, ovšem nastupoval pouze za akademii.
Trenérský tým TSM pro rok 2022 | Zdroj: Twitter @TSM
Novému rosteru je uzpůsoben také realizační tým. Novým hlavním trenérem se stává Chawy, 30letý Singapurec, který za sebou má koučovací štace v organizacích jako HK Attitude či Falkol. Během hráčské kariéry nastupoval za ahQ esports či Taipei Assasssins. Rozvoj hráčů bude mít na starost Peter Zhang, který v TSM působí již od roku 2018 a primárně koučoval v akademii. Strategickým koučem a scoutem je nově Jack Charles, do týmu přichází také Head of Data Science Haitham.

TSM trochu veřejnost svým krokem překvapuje. Do týmu bere neozkoušené tváře, kteří ale podle všeho měli oslnit během jejich měsíčního scoutingu v Koreji. Jak si povedou v těžké konkurenci, kterou LCS příští rok rozhodně bude mít, nelze předvídat – fanoušci je poprvé v akci uvidí až 14. ledna, kdy startuje Lock-in turnaj.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.