CS:GO

Třetí sezona REPUBLEAGUE startuje, koho uvidíme v prvních kolech uzavřené kvalifikace?

Třetí sezona REPUBLEAGUE startuje, koho uvidíme v prvních kolech uzavřené kvalifikace?
23. 5. 2022
  |  

Slovenský projekt REPUBLEAGUE se dočkal své uzavřené kvalifikační části, kde uvidíme celkem šestnáct týmů soupeřit v double elimination bracketu o osm postupových pozic do hlavního turnaje. Tam už na ně čeká dvojice Entropiq, Ethernal Fire. Na další odhalení pozvaných týmů si však ještě musíme počkat. Kromě ambiciózních týmů Evropy se ale můžeme těšit hlavně na představení týmů z našich luhů a hájů, o postup se budou rvát SINNERS, Sampi, Entropiq Prague, ale i Enterprise.

Sezona s pořadovým číslem tři dnes odstartuje zápasem SKADE vs Budapest Five v 16:00. Bulharská strana by zde z pozice světové třicítky měla svého soupeře jasně poslat do lower-bracketu, Budapest Five tak budou z role outsidera obrovským překvapením v případě postupu do další fáze uzavřené kvalifikace.

Herní řád je nastaven na dvě odehraná utkání za den, proto se od 19:00 půjde do boje o hlavní část REPUBLEAGUE S3 znovu. Tentokrát ale na serveru bude k vidění, pro CZ/SK fanoušky, zajímavější klání. Proti týmu Hellslayers, který stojí kolem legendárního JW a flushi se totiž postaví STYKO se svými Apeks. Zápas, který by měl skončit vítězstvím sestavy Martina Styka, ale jasného favorita nemá, legendy ze Švédska to určitě osmatřicátému týmu světa nebudou chtít dát zdarma.

Hrát se bude celý týden, v úterý nás čeká nejprve souboj ENTERPRISE s ECSTATIC, ve kterém tuzemská organizace bude z role outsidera zkoušet zaskočit čtyřicátý tým světa, zápas v 19:00 pak nabídne duel Sprout a Mouz NXT.
Uzavřená kvalifikace začne soubojem Skade s Budapest Five I Zdroj: Facebook @REPUBLEAGUE
Oko českého/slovenského diváka se může těšit i na středeční zápasy. Po měření sil MAD Lions s týmem UNGENTINUM, které proběhne od 16:00, se totiž představí na serveru tým Entropiq Prague, kterému po odstoupení ENCE připadl do dvojice CIS tým K23. Vzhledem k aktuální formě jednotlivých aktérů ale bude česká organizace v roli underdoga, takže vaše podpora určitě bude potřeba!

Asi nejzajímavější střetnutí je ale naplánováno na čtvrtek. Příjemným předkrmem bude souboj Britů ve službách Into The Breach proti brazilským Case, který můžeme považovat za jeden z nejvyrovnanějších zápasů úvodního kola. Pak ale přijde na řadu to nejtřaskavější pro naší scénu. Na jedné straně pomyslné klece se postaví česká jednička SINNERS a proti nim nová sestava Sampi v čele s GuardiaNem. Do svých kalendářů si tak zapište čas 19:00!

Celý průběh turnaje bude streamovaný s ČESKOSLOVENSKÝM KOMENTÁŘEM, ale i s ANGLICKÝM.

Zdroj úvodního obrázku: REPUBLEAGUE

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského CS:GO komentátora a redaktora.