Dota 2

Třetí letošní DPC tour je v polovině, čeští a slovenští hráči stále drží šanci na major

Třetí letošní DPC tour je v polovině, čeští a slovenští hráči stále drží šanci na major
27. 6. 2022
  |  

Letní bitva o srpnový PGL Arlington Major 2022 a důležité DPC body o účast na The International je v půlce svého trvání. Zástupcům České republiky a Slovenska v zahraničních týmech se zatím nedaří jako v jarní části, jejich naděje na účast na majoru nicméně žije dál.

DPC WEU 2021/2022 Tour 3: Division I 

V západoevropském regionu se v první divizi o výlet do severoamerického Arlingtonu uchází český midař BOOM za tým Gaimin Gladiators a slovenský carry hráč skiter hájící barvy Tundra Esports. Oba dva týmy se na jarním majoru ve Stockholmu umístily v top 5 a jistě by rádi potvrdily formu i na posledním letošním majoru před The International 2022. 

V polovině letní DPC tour se to však daří pouze týmu Tundra Esports, který se skóre 3-1 společně s týmy Entity, Team Liquid a vítězem stockholmského majoru OG drží na sdíleném prvním místě. Tým Gaimin Gladiators s BOOMem na soupisce má skóre prozatím opačné, avšak ve dvou ze tří zbývajících zápasů bude určitě patřit mezi favority. Dostat se na jednu ze čtyř postupových příček však nebude jednoduché. 
Tabulka DPC WEU 2021/2022 Tour 3: Division I | Zdroj: liquipedia 

DPC WEU 2021/2022 Tour 3: Division II

Je důležité také nezapomenout na druhou divizi západoevropské DPC, protože tam o postup mezi elitu bojuje český midař Supream^, který v zimě hájil barvy Alliance, ale po sestupu do druhé divize se na soupisce nedokázal udržet. Nyní bojuje s týmem Into The Breach a prozatím si hráči vedou náramně: se skóre 4-0 drží sdílené první místo s hvězdným týmem Nigma Galaxy.
Tabulka DPC WEU 2021/2022 Tour 3: Division II | Zdroj: liquipedia

DPC NA 2021/2022 Tour 3: Division I

Co se týče Severní Ameriky, tamní region je na tom z hlediska nadějí na účast českého zástupce na majoru podobně. SabeRLight- se společně s TSM umístil ve Stockholmu na druhém místě, momentálně však se skóre 2-2 okupuje čtvrtou nepostupovou pozici (nezapomeňme, že v NA regionu postupují přímo pouze dva týmy) za týmy Evil Geniuses, Quincy Crew a překvapením divize nouns. Parta kolem Gunnara a Zfreeka drží se skóre 4-0 sdílené první místo.
Tabulka DPC NA 2021/2022 Tour 3: Division I | Zdroj: liquipedia

DPC NA 2021/2022 Tour 3: Division II

Ve druhé severoamerické divizi má Česko také zástupce, carry hráč Arin bojuje za tým simply TOOBASED, zatím však drží čtvrté nepostupové místo.
Tabulka DPC NA 2021/2022 Tour 3: Division II | Zdroj: liquipedia
Letní DPC tour má před sebou ještě dlouhé tři týdny důležitých bitev a stát se může cokoliv. Budeme společně držet pěsti všem zástupcům Česka a Slovenska, aby si účast na PGL Arlington Major ještě zvládli vybojovat. Byla radost sledovat jejich skvělé výkony ve Stockholmu a fanoušci i diváci by si jejich počínání jistě rádi zopakovali.

Na souhrn celé třetí části DPC a jistá jména postupujících se můžete těšit v polovině července zde na webu Sazka Esport!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.