Dota 2

Třetí letošní DPC tour je u konce: Na major se podívá pouze skiter

Třetí letošní DPC tour je u konce: Na major se podívá pouze skiter
16. 7. 2022
  |  

V květnu letošního roku se na majoru ve Stockholmu představila hned trojice českých a slovenských hráčů. Se svými týmy patřili BOOM, SabeRLight- a skiter k tomu nejlepšímu, co tehdejší turnaj nabídl. Dokonce všichni tři skončili v první čtveřici nejlepších. Historie se ale v Arlingtonu opakovat nebude…

Hráči i fanoušci si museli do poslední chvíle počkat. V obou pro tuzemského fanouška zajímavých regionech musely rozhodnout až tiebreaker zápasy. V západoevropském regionu bylo o vítězi základní části však už rozhodnuto: s pouze jednou porážkou se na samotné špici hřeje tým Tunda Esports se slovenským carry hráčem skiterem. Hráči Tundry tak potvrdili výbornou formu, když i před pár měsíci ve Stockholmu působili dojmem jednoho z nejlepších týmů na turnaji.

Zpět k tiebreakerům. V zdánlivě nejprekérnější situaci se ocitl tým Gaimin Gladiators, s českým midařem BOOMem na soupisce. Tým, který se na stockholmském majoru umístil na krásné čtvrtém místě, musel bojovat o udržení v první divizi! „Gladiátoři“ totiž za celou třetí tour dokázali ukořistit pouze jedno vítězství proti naprosto tragickému týmu Alliance, který se po jarní kvalifikaci zpět do první ligy opět nedokázal udržet a míří do druhé divize. Doprovodí je skandinávská soupiska týmu goonsquad, které v rozhodujícím zápase podlehla Gaimin Gladiators 1-2.

Druhým důležitým tiebreakerem WEU regionu byl souboj týmů Entity a Team Secret. Jednalo se postavení na čtvrtém, respektive pátém místě. Modří vědí, že čtvrté místo základní části WEU regionu znamená postup na major. A jednalo se o jednu z největších bitev letošní DPC. Tři hry, každá téměř o hodině, rozhodly, že na major se podívá tým Entity. Team Secret tak potřetí v řadě končí na pátém místě a hráčům tak znovu unikají důležité DPC body z majoru na případnou kvalifikaci na The International 11.
Radostná zpráva přišla z nižších pater západoevropského regionu. Z druhé divize už známe oba postupující. Opět se vrací hvězdná Nigma Galaxy, ale hlavně přichází také tým Into the Breach, jehož barvy na midu hájí Supream^, který se tak vrácí na nejvyšší scénu ve hře Dota 2. Poprvé to s Alliance příliš nevyšlo, tentokrát snad již lépe.

O dvou postupujících na PGL Arlington Major 2022 je rozhodnuto také v severoamerickém regionu. A bohužel znovu se špatným koncem pro české fanoušky. TSM společně se SabeRLightem- končí až na čtvrtém nepostupovém místě a stříbrnou medaili ze Stockholmu tak nemohou ani obhájit, ani vylepšit. Situace v NA regionu však byla vyrovnaná jako málokdy předtím. Hned tři týmy se ucházely o první místo: Evil Geniuses, Quincy Crew a nouns. Nakonec všichni končí se skóre 6-1 a díky lepším výkonům v tiebreakerech postupují Evil Geniuses a Quincy Crew.

PGL Arlington Major 2022 tak nepřinese tak velké zastoupení českých a slovenských hráčů, jistě ale přinese tu nejlepší možnou Dotu 2. Turnaj, na kterém se hraje o půl milionu dolaru, a který se bude konat v americkém Texasu, začíná již 4. srpna a vy se již brzy můžete těšit na preview.

Zdroj úvodní fotografie: YouTube Tundra Esports

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.