CS:GO
CS2

Trenérský tandem z Dánska dává sbohem Vitality, strany se nedomluvily na pokračování

Trenérský tandem z Dánska dává sbohem Vitality, strany se nedomluvily na pokračování
12. 10. 2023
  |  

Po bezmála dvouletém působení u francouzských včel končí ve své funkci nejúspěšnější kouč CS:GO éry zonic. Sedmatřicetiletý Dán dovedl během působení sestavu ke kýženému cíli, tedy vítězství na pařížském Majoru, na pokračování to ale nestačilo. Vitality mu údajně nenabídli dostatečně zajímavý plat. Spekuluje se, že se svým kolegou Larsem Roblem zamíří pod křídla saudskoarabských Falcons.

Ani páté vítězství nejprestižnějšího turnaje Counter-Strikového okruhu Dannymu Sørensenovi angažmá ve Vitality nezachránilo. Dánský trenér, který během předchozího působení v Astralis dokázal ovládnout čtyři Majory se s Vitality nedomluvil na platových podmínkách. Spolu s ním v týmu skončil i performance coach Lars Robl.

Trenérský tábor úřadujícího mistra se sice rozpadl, ještě před oficiálním koncem zonica v dresu Vitality se ale spekulovalo o jeho nástupci. Do organizace by se podle všeho měl vrátit Francouz XTQZZZ, který CS:GO tým vedl mezi léty 2019 a 2022. 

Dosavadní lodivod nejúspěšnější sekce Vitality do týmu přišel v polovině roku 2022 před startem BLAST Premier: Spring Groups 2022 společně s krajany Emilem "Magisk" Reifem a Peterem "dupreeh" Rasmussen. Během společného tažení se dánskému triu podařilo vypomoci týmu s vítězstvím na ESL Pro League S 16, IEM Rio 2023 a na avizovaném Majoru. Po konci dupreeho pak sestava zvládla opanovat ještě Gamers 8. 

Právě saudskoarabská půda zonicovi patrně zachutnala, po vypršení smlouvy by se měl přesunout k Falcons. Vzhledem k jeho pokročilému e-sportovému věku ale přichází na řadu i otázky ohledně konce jeho kariéry. Povede se mu tedy ještě před připravovaným koncem působení na scéně zapsat úspěch s možnou sestavou hvězd, kterou Saudové chystají přivést?

Zdroj úvodní fotky: Twitter @TeamVitality

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.