CS:GO
PGL Major 2022

Trenéři 9z a Spirit budou na PGL Major Antwerp chybět. Strany neskrývají frustraci z načasování

Trenéři 9z a Spirit budou na PGL Major Antwerp chybět. Strany neskrývají frustraci z načasování
6. 5. 2022
  |  

Jen 3 dny před startem Challengers Stage na PGL Major Antwerp 2022 vyšla do éteru zpráva o penalizaci trenérů v rámci vyšetřování ESIC. Postih se týká Sergey "⁠hally⁠" Shavaeva a Rafaela "⁠zakk⁠" Fernandese.

Nešťastné načasování konce vyšetřování ESIC má pokračování. Vyšetřovatel odmítl v úvodní zprávě zveřejnit jména trenérů, kterých by se ban měl týkat, avšak dnes vyšlo najevo, že dvěma ze tří jsou Sergey "⁠hally⁠" Shavaev a Rafael "⁠zakk⁠" Fernandes. 

Bez svých trenérů se tak musí poprat týmy Spirit a 9z, jejichž trenéři obdrží chystaný ban. „Dobře přátelé, vypadá to, že mám ban z vyšetřování, které bylo ukončeno před 14 měsíci, ale rozhodli se to oznámit 3 dny před majorem. Bohužel nemám pamět na to, abych si vzpomněl na dvě kola (jedno, jsem si jistý, že jsem byl pryč a vrátil jsem se v době živého vysílání),“ uvedl trenér 9Z zakk na svém Twitteru.

Ruský tým Spirit o zákazu činnosti svého trenéra informoval také prostřednictvím 
sociálních sítí. Tým také sdílel dotyčný klip, ve kterém hally údajně uvízl během jednoho kola, přičemž údajně nemohl mít prospěch z informací získaných v této pozici.



Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport