League of Legends

Tragikomický jarní split pro TSM pokračuje. V organizaci končí po obvinění z nekalých praktik coach Zhang

Tragikomický jarní split pro TSM pokračuje. V organizaci končí po obvinění z nekalých praktik coach Zhang
19. 3. 2022
  |  

Peter Zhang, trenér s oficiální pozici Head of Player Development, skončil v LoL divizi TSM. Důvodem měly být obvinění z nekalých praktik a střetu zájmů. Tragikomické jaro v podání tradiční organizace tak pokračuje.

LoL sekce organizace TSM absolutně nezvládá jarní split LCS 2022. Bude to s největší pravděpodobností bez play-off a navíc s historicky nejhorším výsledkem po základní části. 

TSM je však také v personální krizi. Během splitu docházelo k rotaci hráčů z academy celku do hlavního a zpět. Vše vrcholí v těchto dnech, kdy nás čekají poslední 2 víkendy jarního splitu. V noci totiž TSM vydali prohlášení, ve kterém se rozloučili s Peterem Zhangem, Head of Player Development a trenér. 

„Nedávno jsme byli upozorněni na velmi závažná obvinění ze střetu zájmů a neetických praktik vůči trenérovi League of Legends Peteru Zhangovi. Po prvotním šetření jsme ho s okamžitou platností propustili. Spolupracujeme s externím právním poradcem na dokončení úplného vyšetřování,“ oznámili TSM na svém Twitteru.

Podivení nad organizací a jejími kroky neskrývá ani řada hráčů a osobností z LoL světa. „Banger org,“ prohlásil kontroverzní Doublelift. Současný jungler TSM Mingyi "Spica" Lu se také zajímavě vyjádřil na sociálních sítích: „EVERYDAY AT TSM IS A BANGER LOL.“ 
Vyjádření TSM na Twitteru | Zdroj: Twitter @TSM
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.