League of Legends

Tragický víkend pro Čechy v LEC

Tragický víkend pro Čechy v LEC
29. 6. 2021
  |  

Naprosto bizarní víkend. Jen tak se dají popsat zápasy z 3. týdne LEC. Čeští fanoušci League of Legends museli spolknout hodně těžké sousto. 3 prohry ze 4 zápasů a to často proti papírově slabším soupeřům. K tomu si připsali 2 prohry i favorité celé ligy, G2 Esports.

Patrik s Denykem tentokrát neEXCELovali
 
Bohužel české duo Patrik “Patrik” Jírů a Petr “Denyk” Haramach si z tohoto víkendu neodnesli ani jeden bod. Prohra v zápase s Misfits se dala čekat. Misfits zatím předvádějí perfektní vstup do letního splitu a momentálně stojí v čele tabulky se skóre 6 výher a 1 prohra. Dle predikcí se jednalo o naprosto jednostranný zápas a destrukce Excel trvala jen 26 minut a 6 sekund s finálním rozdílem 15 000 goldů.
 
Obrovským zklamáním byla pak sobotní prohra s naprosto jasným posledním týmem tabulky, SK Gaming. Bohužel se opět jednalo o relativně dominantní výkon ze strany soupeře a Excel čeká náročný týden revizí, protože s podobnými výkony by mohl tým rychle zapomenout na možnou účast v play-off letního splitu.
 
MAD Lions jako na horské dráze
 
Statistiky úřadujících šampionů LEC lítají nahoru dolů podobně jako výkony české dvojice Marek “Humanoid” Brázda a Matyáš “Carzzy” Orság. V prvním souboji sice porazili SK Gaming (na rozdíl od české dvojky z Excel) a Carzzyho Kai’sa v této hře naprosto dominovala. On taky pohled na finální skóre 7/0/7 celkem budí respekt.
 
Ve druhém zápase ale lvi pohořeli proti týmu Vitality, který se zatím na startu sezony celkem hledal a do tohoto víkendu měl pouze 1 vítězství. Carzzy opět dostal do rukou Kai’su, nicméně bot linka MAD Lions dostala celkem “výklep” a naopak hvězdou zápasu bylo AD carry Vitality, Crownshot, se skóre 7/0/7 na Varusovi.
 
Tragédie G2 a znovuzrození Vitality
 
Málokdo by čekal, že v LEC nastane týden, kdy G2 Esports s hvězdami jako Rekkles a Caps prohraje oba dva zápasy a navíc oba své zápasy vyhraje totální underdog, Team Vitality. A skoro nikdo by nečekal, že porážka G2 Esports přijde právě od Vitality.
 
Máme za sebou sice teprve 3. týden letního splitu, ale pokud týmy pokukují po play-off a následném boji o účast na Worlds 2021, tak nelze ztrácet takto ložené body.
 
Tým, od kterého se v tomto splitu mnoho nečekalo, Fnatic, naopak i přes příchod nového top lanera, Adama, a přesun Bwipa do jungle si odnáší z víkendu 2 výhry (Astralis, G2 Esports) a drží se tak na krásném 2. místě tabulky.
 
Pořadí týmů v LEC po 3. Týdnu
 
1) Misfits (6-1)
2) Fnatic (5-2)
2) Rogue (5-2)
4) MAD Lions (4-3)
4) G2 Esports (4-3)
4) Team Vitality (4-3)
7) Astralis (2-5)
7) Excel (2-5)
7) Schalke 04 (2-5)
10) SK Gaming (1-6)