CS:GO

Tragický start nové sezony! eSuba i ENTERPRISE prohráli všechny 4 pondělní zápasy

Tragický start nové sezony! eSuba i ENTERPRISE prohráli všechny 4 pondělní zápasy
17. 1. 2022
  |  

ENTERPRISE ani eSuba si první den evropských turnajů v roce 2022 za rámeček nedají. Ani jeden z tuzemských celků nezvítězil.

Dvojnásobná změna v sestavě na straně eSuby, klíčová změna na AWP pozici u ENTERPRISE. Ani jedna však v úvodních dvou zápasech k výhře česko-slovenským týmu nepomohla.

ENTERPRISE s hostem

Bohužel ENTERPRISE začali program s celkem GMT oslabeni hned od úvodu, kdy Roberta "manguss" Kaspera nahradil Tomáš "system" Zemko. Ani přes tuto náhradu se česko-slovenská pětice neukázala ve špatném světle Matúš "MATYS" Šimko předvedl 84 killů a dokázal tak pomoci k vyrovnané partii.

Zápas s ruským soupeřem a outsiderem lámal až v prodloužení 3. mapy, kdy ENTERPRISE padli 22:25 a celkově prohráli v sérii 1:2. První porážka ve swiss formátem hraném turnaji Pinnacle Winter Series 1 Regionals však ještě prakticky nic neznamená. Česko-slovenský celek musí totiž z 5 možných zápasů zvládnout 3.
Ve druhém souboji pak ENTERPRISE prohráli s týmem 777 opět 0:1. Tentokrát však porážka vyřazuje tuzemský celek z turnaje.

Druhý tým z česko-slovenské scény se pokusil už v dopoledních hodinách uspět také v Thunderpick Bitcoin Series Closed kvalifikaci . eSubě se však dobře rozehraný zápas s academy týmem německé organizace BIG rozpadl mezi prsty. Také v tomto případě došlo na všechny 3 mapy, velmi těsné souboje však tuzemské týmy dnes nezvládly. Porážka může eSubu mrzet o to víc, že se celek nyní musí nyní prokousat spodní částí bracketu.

Následně v regionálním swissu Pinnacle Winter Series 1 narazila eSuba na favorizované SAW, s nimiž utrpěla porážku 0:2 a podobně jako EP se budou snažit o otočku vývoje skupinové fáze.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.