CS:GO
ESL Pro League

Tomkeejs před ESL Pro League: Renegades by nás neměli čím ohrozit, nejvíc se těším na Complexity

Tomkeejs před ESL Pro League: Renegades by nás neměli čím ohrozit, nejvíc se těším na Complexity
17. 8. 2021
  |  

Tomáš "Tomkeejs" Tomka se před několika měsíci rozhodl přesedlat z kariéry CS:GO a Valorant hráče na roli trenéra. Hned první angažmá je pro něj velká zkouška v podobě nejlepšího domácího týmu.

Po svém nástupu se liberecký rodák nechal slyšet, že s týmem má jasný cíl - postup do ESL Pro League, což se povedlo hned při první příležitosti a pouhé dny zbývají od premiéry SINNERS v nejprestižnější CS:GO lize. Jak na to nahlíží nyní a jaké ambice celek má? 

Už pár měsíců Tě nenazýváme hráčem, ale trenérem. Co všechno se pro Tebe změnilo? Ať již v přístupu k tréninkům nebo obecně v kariéře bývalého hráče?

Řekl bych, že nejvíce se změnila asi odpovědnost, kterou mi přijde, že mám paradoxně větší než dříve jako hráč...

Při svém příchodu do SINNERS jsi vyslal zprávu, že kvalifikovat se do ESL Pro League je váš cíl. Povedlo se to prakticky okamžitě. Věřil jsi, že by to mohlo dopadnout tak rychle? 

Doufal jsem, že tento cíl splníme co nejdříve, ale zároveň bych to nebral jako zklamání, kdyby se nám to nepovedlo. Byl jsem si vědom hned ze začátku, že máme poměrně dost nedostatků a že bude chvilku trvat než se nám to podaří fixnout. 

Co pro Tebe v kariéře znamená, když se řekne, že jste se jako tým dostali do ESL Pro League? Navíc jako první čistě český (nebo česko-slovenský) tým.

Vůbec neřeším, jestli jsme první nebo ne. Hlavní je že se nám podařilo dostat mezi světovou elitu a máme teď šanci si nějakým úspěchem na EPL otevřít bránu do lepších turnajů a lig.

Nejklíčovější zápasy budou asi s OG a Complexity
tomkeejs
Trenér SINNERS

Už nějakou dobu se ví, na které týmy narazíte. Jak hodnotíš los vaší základní skupiny?

Osobně jsem z toho nebyl tolik nadšený, ale vše to jsou týmy které můžeme porazit a pevně věřím, že se nám podaří i postup do play-off.

Co říkáš na změnu jednoho soupeře relativně na poslední chvíli? Může být výhodou, že s forZe máte vyrovnanou bilanci, oproti Renegades, s nimiž se moc nemáte šanci potkat? 

Nejsem z toho vůbec nadšený, protože Renegades jsem já osobně bral jako tým, který nás neměl čím ohrozit. forZe jsou určitě o něco nebezpečnější, ale jestli si chceme zahrát v tom play-off tak týmy jako Renegades nebo forZe prostě musíme porážet.

S jakými očekáváními a cíli jdete do premiérové sezony? 

Očekávání jsou takové, že zahrajeme kvalitní a vyrovnané hry s těma nejlepšíma a budou rozhodovat opravdu maličkosti. Cíl je jasný a to hitnout minimálně play-off a otevřít si tím trošku cestičku na více T1 turnajů.

Koho vidíš, jako potenciálně nejzajímavějšího soupeře ve skupině, se kterým se můžete v oficiálním zápase na takové úrovni potkat? 

Nejvíce se těším asi na Complexity, protože to je tým, který často sleduju, líbí se mi jak hrají a poměrně často se od nich nechávám také inspirovat, ale papírově to budou rozhodně G2, kteří jsou aktuálně top3 dle hltv žebříčku. 

A jaké zápasy by měly být klíčové v cestě za postupem do play-off?

Nejklíčovější zápasy budou asi s OG a Complexity, protože to jsou největší adepti na 3. postupové místo. 



Nemůže mít na vás negativní vliv, že ESL Pro League, tedy v podstatě fotbalovou terminologií Liga Mistrů, má start ihned bezprostředně po letní přestávce? Před ní jste byli přece jen v docela výsledkovém laufu a ve formě.

Souhlasím, že těsně před začátkem player breaku  jsme měli celkem vyladěnou formu, ale tato pauza nám rozhodně prospěla. Kluci za sebou mají velice náročnou půlku sezony a bylo velmi důležité si od všeho odpočinout. 

Probíhá příprava profesionálního týmu na novou sezonu po dovolené nějak specificky oproti jiným před zahraničními turnaji? A případně, jak konkrétně probíhá příprava na prestižní ESL Pro League?

Příprava na EPL je trošičku intenzivnější, ale je to dané hlavně tím, že jsme měli teď 3 týdny odpočinku a máme pouhé 2 týdny na to se dostat do pořádné formy. Samozřejmě příprava na takovou ligu je o něco jednodušší než na jiné turnaje, protože soupeře víme dost dopředu a tak máme kupu času to vše analyzovat a mírně tomu přizpůsobit i naší hru. 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.