CS:GO

Titul ze severoamerického Dallasu veze tým ENCE. MOUZ s frozenem stříbrní

Titul ze severoamerického Dallasu veze tým ENCE. MOUZ s frozenem stříbrní
4. 6. 2023
  |  

Zámořský turnaj IEM Dallas 2023 je minulostí. Ve státě Texas se ve velkolepém finále střetnuly týmy MOUZ a ENCE, které svými výkony během turnaje více než překvapily.

Finálový zápas začal rychlým nástupem týmu ENCE, který dokázal dominovat v úvodních kolech a opaření MOUZ se dlouhou dobu vzpamatovávali za T-side. Až v závěru první půle dokázali kontrovat a snížili na celkových 4:11. Ve druhé půli se sice podařilo ještě MOUZ kontrovat, MADEN však přišel se svým 1v3 clutchem a celkově 5K, což znamenalo definitivní rozhodnutí.

Druhá mapa mezi MOUZ a ENCE nabídla opoznání vyrovnanější povídání, ve kterém měli velkou výhodu hráči prvního jmenovanému celku. Za něj dominoval zejména slovenský hráč frozen a Němec JDC. MOUZ však nedokázali za CT stranu uhrát více než 6 kol, což se s postupem času ukázalo jako klíčové.

ENCE převzali definitivně iniciativu a mířili za vítězstvím, které přišlo po 26 kolech. Na své poměry tak vítěz IEM Dallas 2023 zažil relativně krátký zápas. Méně než 24 hodin před triumfem totiž teprve bojoval s FaZe v semifinále v takřka nekonečném prodloužení. Titul navíc ENCE přinesl kromě finanční odměny také slot v hlavní fázi IEM Cologne 2023.

MOUZ vs. ENCE

Výsledek - 0:2
  • de_mirage 9:16 (4:11)
  • de_nuke 10:16 (6:9)
  • de_ancient

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.