League of Legends

Titul EMEA Masters míří do Německa, Eintracht přehrál Besiktas

Titul EMEA Masters míří do Německa, Eintracht přehrál Besiktas
28. 4. 2024
  |  

Ve finále prestižního evropského poháru EMEA Masters berou titul dva ex-LEC hráči a support s pohárem z české nejvyšší ligy. Finále mělo jeden z nejjasnějších průběhů historie.

Eintracht Spandau proti tureckému Besiktasi nastupoval z pozice favorita. Tým se dvěma hráči, kteří zkusili nejvyšší evropskou úroveň, totiž jasně dominoval Německu, přejel základní skupinu a neměl problém ani v playoff. Besiktas jen těsně postoupil ze skupiny a každý playoffs zápas rozhodl až v páté mapě.

I do finále Eintracht vstoupil výrazně lépe, první dvě hry neměl německý tým konkurenci a hry zvládal z výhody dokončovat poměrně brzy. Zafungoval Smolder, díky kterému mohli hráči Eintrachtu spoléhat i na pozdější fáze hry, pokud by se ze začátku příliš nedařilo. Takový scénář ale ze startu nenastal.

Lehká komplikace přišla po třetí mapě, Eintracht totiž sérii k vítězství nejkratší cestou nedotáhl. Sion swap Besiktasi zafungoval a finále tak pokračovalo čtvrtou mapou. V té opět dokázal německý mistr nastavit svůj late game plán a dokráčel tak k prvnímu titulu pro německý tým od úspěchu BIG s Carzzymu v týmu.

Titul tak bere Zanzarah, PowerOfEvil nebo Lilipp, který vlastní trofej z Hitpoint Masters. Turecko druhou účastí ve finále po sobě potvrdilo status silného regionu.  


Zdroj úvodní fotografie: EMEA Masters

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč