Dota 2

TI 2023: Začíná západoevropská kvalifikace, o postup bude bojovat Supream^

TI 2023: Začíná západoevropská kvalifikace, o postup bude bojovat Supream^
26. 8. 2023
  |  

Nejnabitější a divácky nejatraktivnější regionální kvalifikace na turnaj The International 2023 začíná již v neděli 27. srpna v 10 ráno našeho času. S týmem Into the Breach se o dva postupové sloty bude chtít poprat také český midař Supream^.

Jako již každým rokem nabízí WEU kvalifikace tu nejtěžší možnou cestu, jak se probojovat na vrchol DPC sezony v podobě The International. Tradičně konkurencí nejnabitější regionální kvalifikace na tom není jinak ani letos. Představí se přední týmy jako OG, Entity, Quest Esports, Nigma Galaxy či Team Secret, které doplní odvážní vyzyvatelé z organizací Luna Galaxy, Level UP, KZ Team, Ancient Tribe, Alliance a právě Into the Breach, jejichž barvy hájí český midař Supream^, kterého si tuzemští fanoušci mohou pamatovat z dob, kdy úspěšně bojoval ve službách týmu Hippomaniacs.

Západoevropský region nabízí na dva postupové sloty na závěrečný turnaj, při pohledu na zmíněné zúčastněné týmy je však jasné, že spousta top organizací se na event nedostane. Kvalifikace začíná přímo boji ve vyřazovací části, která se již tradičně odehraje systémem double elimination bracket. Všechny zápasy se odehrají best of 3, přičemž na The International postupují vítězové finále horní i dolní části pavouka.

Supream^ začíná v nejtěžší možné fázi, tedy v dolní části pavouka, kde jakýkoliv neúspěch znamená konec v kvalifikaci a rozplynutí se snu jménem The International. Společně s ním jsou v dolní části nasazeny týmy Alliance a Ancient Tribe, kteří čekají na neúspěšné celky ze čtvrtfinále horní části vyřazovacího pavouka, která zítřkem startuje celou kvalifikaci. V této části pavouka proti sobě nasazení postavilo následující dvojice:

Quest Esports – KZ Team, začínají v 10:00 
 Level UP vs. Luna Galaxy, začínají v 13:00 
 Entity vs. Nigma Galaxy, začínají v 16:00 
 OG vs. Team Secret, začínají v 19.00

Zápasy se potáhnout až do 31. srpna. Všechny budou vysílané na streamovací platformě Twitch, konkrétně na kanálech organizace PGL, která celou kvalifikaci pořádá.

Kterým dvěma týmům se podaří splnit si sen a odcestovat do amerického Seattlu na bájný The International? Bude jedním z nich tým Into the Breach a Supream^ na  turnaji doplní skitera se SabeRLightem-? Následující týden všechny a další otázky zodpoví a web Sazka Esport bude u toho.

U konce je již také severoamerická kvalifikace, ve které se o úspěch pokoušela bojovat dvojice česko-slovenských zástupců. Bohužel oba hráči, slovenský carry hráč SlaweE a český offlaner Ade, skončili ve třetím kole dolní části vyřazovacího pavouka. Jediný postupový slot si zajistil favorit celé kvalifikace tým nouns. 

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.