CS:GO

Thunderpick Bitcoin Series: Česká jednička zvládla důležitý zápas, nůž na krku však zůstává

Thunderpick Bitcoin Series: Česká jednička zvládla důležitý zápas, nůž na krku však zůstává
16. 2. 2022
  |  

SINNERS odstartovali středeční zápasy soubojem s Finest v rámci důležitého čtvrtého zápasu swiss formátu Thunderpick Bitcoin Series 2022. Se skórem 1:2 museli SINNERS bezpodmínečně uspět, aby udrželi šanci na postup.

Klíčová série, která SINNERS ještě mohla udržet v turnaji, odstartovala na mapě Vertigo. Českému týmu se nepovedl start podle všech představ a v úvodní polovině si Finest vypracovali náskok 9:6. Ve druhé půli se postupně propracovali až ke 13 bodům, ale už v mezičase se SINNERS rozjeli ke comebacku.

Otočka se českému týmu povedla po devětadvaceti kolech, kdy domácí jednička začala slavit vítězství za stavu 16:13.

Mapa Mirage odstartovala třemi body ve prospěch Finest, posléze však SINNERS našli za bránící stranu správný recept a díky 7 kolům otočili průběh (7:3). Pak se však zase ukázal aktuálně 58. tým světa, který dokázal sérií bodů kraloval a dotáhl polovinu k otočce 8:7.

Formu si Finest přenesli i do druhé půle a dalšími 4 koly dali jasný řád vývoji. SINNERS odpověděli až ve 20. kole, když snižovali na 8:12. Následně zvládli ještě jedno kolo, ale pak přišla kritická porážka. Čeští hráči vybíhali na A-plant proti pouhým pistolím a selhali, Finest získali 5 killů za nula smrtí a zvýšili na 13:9. Ztrátu už SINNERS nedokázali smazat a Finest po výsledku 16:10 srovnali sérii.

Mezinárodní celek odstartoval skvěle také poslední mapu, když se ujal vedení 4:0. SINNERS sice snížili, nicméně po 7 kolech vedl outsider 5:2. Až poté český tým pěti vítěznými roundy v řadě otočili vývoj a vedení v půli už neztratil (8:7).

Výborný výkon českých hráčů pokračoval i po změně stran a tým SINNERS si vypracoval vedení 13:7. Byť se Finest ještě podařilo snížit, k vyrovnání vůbec nedošlo, a český celek se po vítězství 16:10 mohl radovat z výhry a také srovnání skóre ve swissu 2:2.

Finest vs. SINNERS

Výsledek - 1:2
  • de_vertigo 13:16 (9:6)
  • de_mirage 16:10 (8:7)
  • de_inferno 10:16 (7:8)

Zdroj úvodní fotografie: Sociální sítě @SINNERS_esports

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport