Dota 2

The Last Chance Qualifier: Triumfální Evropa! Na The International míří Team Secret a Team Liquid

The Last Chance Qualifier: Triumfální Evropa! Na The International míří Team Secret a Team Liquid
13. 10. 2022
  |  

Turnaj zajišťující poslední šanci jak se dostat na vrchol probíhající dosavadní DPC sezony ve hře Dota 2, The International 11, je u konce. Největší příběh napsal s Team Secret kapitán Puppey, který díky postupu na TI11 zůstává jediným all-timerem: zúčastnil se totiž všech ročníků The International od samého počátku konání turnaje v roce 2011.

Každoročně již největší a nejprestižnější turnaj má jen pár dní před svým zahájením v sobotu 15. října konečně kompletní dvacetičlennou sestavu nejlepších světových týmů. Dvanáct týmů se dokázalo kvalifikovat díky jejich výsledkům během letošní DPC sezony. Další šestice organizací se na turnaj probojovala skrze regionální kvalifikace. Na poslední dva sloty se čekalo až doposud.

Dvanáct týmů, které se umístily na druhých a třetích místech svých regionálních kvalifikací, získalo možnost probojovat se na vyvrcholení sezony The International prostřednictvím turnaje The Last Chance Qualifier. Hráči se nejprve střetli ve dvou skupinách po šesti. Právě tam už skončily naděje obou jihoamerických týmů: Tempest a Infamous. Turnaj následně pokračoval formáte double-elimination bracket a neměl jen jedno grand finále, protože k dispozici byly dva kvalifikační sloty. Vítězové finále horní a dolní části vyřazovacího pavouka se tak automaticky kvalifikovali. 

Před startem turnaje byla největší pozornost upřena hlavně na čínské týmy, které se po dvouleté COVID pauze opět začlenily do pravidelné DPC sezony a účastnili se majorů, kde patřily k nejsilnějším silám. Turnaje The Last Chance Qualifier se účastnila dvojice čínských gigantů Xtreme Gaming a Vici Gaming. Pozornost však byla upřena také na evropské týmy Liquid a Secret, ruské Virtus.pro a tým T1 z regionu jihovýchodní Asie, za který v této sezoně nastoupila dvojice Topson a ana, tedy bývalí dvojnásobní vítězové The International s týmem OG. 

A byla to právě dvojice evropských stálic, která dokázala turnaj The Last Chance Qualifier ovládnout. Team Secret se kvalifikoval jako první z horní části vyřazovacího pavouka, když za sebou nechal velikány scény jako Xtreme Gaming, T1 a Virtus.pro. Týmový kapitán Puppey tak dokázal pokračovat v natahování své šňůry: již jako jediný hráč na světě se zúčastnil úplně všech turnajů The International od počátku eventu v roce 2011. Byl prvním, který s týmem NAVI tehdy v Kolíně úplně prvotní The International ovládl a od té doby patří mezi ty nejkvalitnější hráče, kapitány a stálice světové scény Dota 2. 

Team Liquid na své cestě za kvalifikací pokořil týmy Polaris, Xtreme Gaming, Vici Gaming a nakonec i Virtus.pro. Byl to právě Team Liquid, který tedy stál za zkázou čínských gigantů, kteří byli původně favorizováni na celkový úspěch. The International 11 se tak neobejde ani bez předchozích vítězů MATUMBAMANa či zaie. 

The International 11 začíná v sobotu 15. října a web Sazka Esport vám brzy přinese turnajové preview!


Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.