Dota 2

The International 11: Skupinová fáze je u konce, skiter dominuje, SabeRLight- bohužel končí

The International 11: Skupinová fáze je u konce, skiter dominuje, SabeRLight- bohužel končí
18. 10. 2022
  |  

Čtyřdenní bitva o postup do vyřazovací části turnaje či opuštění Singapuru je za námi. Známe všech 16 týmů, kteří se nyní utkají v double-elimination bracket a také čtyři týmy, které se s turnajem musí rozloučit. Mezi nimi bohužel nechybí severoamerická organizace TSM, jejíž barvy hájí český offlaner SabeRLight-.

Hned první den skupinových bojů připravil překvapení. Severoamerický tým Evil Geniuses totiž jako jediný neztratil ani jednu hru a posunul se na první místo tabulky skupiny A, kde vydržel až do konce. Hráči Evil Geniuses se také jako první kvalifikovali do vyřazovacích bojů, kde začnou nasazení v horní části pavouka. Týmy kolem Arteezyho většinou na velkých turnajích a obzvláště na TI podobně dobré starty nemají. Jedna z největších severoamerických esportových organizací dokázala The International ovládnout v pátém ročníku turnaje, Arteezy však tehdy nebyl na soupisce. 

Naprosto fantasticky se ve druhé skupině dařilo týmu Tundra Esports, za které hraje slovenský carry hráč skiter. Se skóre 5-4-0 dokázali obsadit první místo skupiny B a zajistit si tak nasazený spot v horní části vyřazovacího pavouka. Skiter i jeho spoluhráči se ve skupině blyštili výkony, které značí, že na turnaji mohou dojít opravdu daleko, možná dokonce dosáhnout na metu nejvyšší. 

Na druhých místech obou skupin možná trochu překvapivě, leč zaslouženě, skončili oba dva týmy, které se kvalifikovaly z The Last Chance Qualifier: Team Liquid a Team Secret. Kvalita obou týmů je nezpochybnitelná, jejich forma však před samotným turnajem a celkově letos nebyla optimální. Na nejvyšší scéně však dokonale reflektují individuální i týmové kvality svých soupisek. Za zmínku stojí např. fenomenální výkony carry Team Liquid MATUMBAMANa a podobně skvěle se prezentují také midař a carry hráči Team Secret: Crystallis a Nisha. 
Do dolní části vyřazovacího pavouka postupuje i další našinec, český midař BOOM, který reprezentuje organizaci Gaimin Gladiators. Ve skupině tým skončil až na sedmém místě a o postup se musel až do třetího herního dne strachovat. Nyní však mohou pomýšlet na další úspěchy.

Na turnaji končí celkem čtyři týmy: Soniqs, BetBoom Team, Talon Esports a bohužel také TSM. Jeden z letos nejlepších světových týmů, za něž na offlane bojuje pravděpodobně nejlepší český hráč SabeRLight-, bohužel vůbec nedokázal podat výkony hodné jejich jména. Ve skupině B nedokázali hráči TSM vyhrát ani jedinou hru a se skóre 0-5-4 se tak s letošním The International musí rozloučit. Jedná se prozatím o největší překvapení a zklamání celého eventu. 

První zápas vyřazovací části The International začíná ve čtvrtek 20. října ve 4 ráno našeho času. Web Sazka Esport před začátkem přinese detailní preview.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.