Dota 2

The International 11: skiter bude v Singapuru bojovat o finále!

The International 11: skiter bude v Singapuru bojovat o finále!
28. 10. 2022
  |  

Finálový víkend The International 11 je tady! Poslední čtveřice týmů, která se pokusí zabojovat o jednu z nejprestižnějších trofejí celé esportové scény: The Aegis of the Immortal. Celý turnaj se přesouvá do nového místa konání, v Singapore Indoor Stadium bude o nesmrtelnost bojovat také slovenský hráč skiter, který už nyní neskončí horší než třetí.

Je to přeci jen zvláštní The International. Od kvalifikace až po finále. V top 4 jsou dva týmy, které prošly turnajem The Last Chance Qualifier. A poprvé v historii vidíme hlavní event rozdělený na dvě části, dva víkendy. Hráči museli podstoupit dlouhou týdenní pauzu od posledních bojů. Zůstat koncentrovaní a připravení. A aby nezůstalo jen u toho, turnaj si pro ně připravil také kompletní změnu prostředí. The International 11 se totiž stěhuje z arény Suntec Singapore do mnohem větší arény Singapore Indoor Stadium, který má kapacitu až 15 000 diváků. 

Pavouk The International

V posledních dvou hracích dnech letošního ročníku nás čekají celkem tři zápasy. Celou show odstartuje semifinále dolní části vyřazovacího pavouka, kde na sebe narazí Team Aster a Team Liquid. Kdyby se někdo před začátkem turnaje zeptal, kdo bude ve finále, pravděpodobně by nejjednodušší odpovědí bylo „Čína vs. Evropa“, jak je tomu právě v tomto klání. Jeden z týmů se však bude muset poroučet domů.

Ten další postoupí do finále dolní části vyřazovacího pavouka, kde bude čekat na soupeře z druhého sobotního zápasu. A zde rozhodně není favoritů. Naprosto fantasticky hrající Team Secret a tým Tundra Esports, jehož barvy hájí slovenský carry hráč skiter, si to v přímém zápase rozdají o postup do grand finále The International 11, ve kterém budou usilovat o trofej Aegis a bezmála 8,5 milionu dolarů. Poražený si zajistí ještě jednu šanci vrátit svému soupeři úder, bude však muset projít finále dolní části vyřazovacího pavouka. 

Slovenský hráč skiter má již nyní zajištěné umístění v první trojici týmů, což je naprosto bezprecedentní úspěch pro českou a slovenskou Dota 2 scénu. Jeho tým však hraje celý turnaj v takové síle a pohodě, že jistě pomýšlí na příčky nejvyšší. 

Podaří se týmu Tundra Esports po vítězství skupiny B ovládnout také celý turnaj The International a učinit tak ze sebe legendy? Skiter píše historii, buďte u toho!

Finálový víkend The International 11 začíná 29. října v 6 hodin ráno našeho času. Věrní fanoušci si tak budou muset přivstat, jistě se jim to však vyplatí. V sobotu proběhnou dva zápasy, další dva pak na hráče čekají v neděli. Samotné grand finále začíná v neděli v 9:30 našeho času. Celý program můžete sledovat na streamovací videoplatformě Twitch.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.